iskolabusz nagy cimlap

Jó hírünk van: Nem emelkednek az árak a helyi buszjáratokon

iskolabusz nagy cimlap

Jó hírünk van: Nem emelkednek az árak a helyi buszjáratokon

A változatlan tarifák az Érden belül közlekedő 738-as és 746-os járatokra vonatkoznak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A városvezetés döntése alapján az önkormányzat pénzügyi támogatásával működtetett helyi buszjáratokon (738, 746) maradnak a tizenegy éve változatlan tarifák, továbbra sem emelkednek a helyi buszjegyek és bérletek árai – árulta el az ÉrdMost-nak László Ferenc, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője.

A szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint, ugyanakkor a Volánt felügyelő minisztérium arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a települések között közlekedő buszokon, a helyközi járatokon a helyi jegyek és bérletek július 6-tól (csütörtöktől) már nem lesznek érvényesek. A helyközi járatokon – a város határain belül is – csak a helyközi bérleteket és jegyeket fogadják el.

Egyébként a Volánbusz aktuális díjszabásával kapcsolatban ITT ÉRDEMES tájékozódni, ugyanis július 1-jétől megváltozott a helyközi díjszabás. A közlekedési társaságnál emelkedtek az árak.

László Ferenc továbbá hozzátette, a közlekedési tárca döntése nyomán májustól az Érdről induló és a városon átmenő helyközi járatokon is érvényes a vármegyei bérlet. Ez a diákok esetében 945 forint, tehát érdemes ezt választaniuk.

Azok az utasok, akik a helyközi buszokra azért vettek helyi bérletet korábban, mert így közelítették meg a vasútállomást, hogy aztán a MÁV-járatait igénybe vegyék, vagy továbbutaztak egy másik busszal, szintén jól járhatnak a vármegyebérlettel. A vármegyebérlet ugyanis a megye összes Volánbusz- és vonatjáratára érvényes – fogalmazott a kommunikációs vezető, aki azt is elmondta, hogy a helyi járatokra (738, 746) még nem érvényes a vármegyebérlet, de az önkormányzat egyeztetéseket folytat annak esetleges elfogadásáról.

A változások részleteiről, hogy milyen díjszabású jegyet, bérletet érdemes vásárolni az adott helyközi járatra, arról a Volánbusz pénztárainál lehet további információhoz jutni.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email