Kaszas_E_I_Baljer_K_III

A strandok királynői: a birkózó Baljer Roxána és Kaszás Elza is bajnok lett

Kaszas_E_I_Baljer_K_III

A strandok királynői: a birkózó Baljer Roxána és Kaszás Elza is bajnok lett

Remek eredményeket hozott az Érdi Spartacus SC számára az idei strandbirkózó országos-bajnokság.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Városunk sportegyesületének birkózói a versenysorozat első két, Soltvadkerten rendezett állomásán is jól szerepeltek, amely után következett a harmadik, egyben döntő forduló Siófokon.

Az Érdi Spartacus SC küldöttsége a siófoki versenyen

A felnőtt hölgyeknél Baljer Roxána bronzérmes lett 70 kg-ban, ezzel pedig élen végzett az összesített rangsorban, megnyerve az országos bajnokságot.

Baljer Roxána a dobogó harmadik fokán

„Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernem három verseny összesített pontjai alapján a bajnokságot. Nem volt könnyű dolgom, erősek voltak az ellenfeleim. Sokat tanultam a mérkőzésekből”

— nyilatkozta az újdonsült bajnok Baljer Roxána.

A felnőtt férfi mezőnyben címvédő Végh Richárd nem tudott részt venni az eseményen válogatott edzőtábor miatt, így nem volt sansza megerősíteni a torna előtti, vezető pozícióját. A +90 kg-os súlycsoportban végül testvére, Végh Artúr nyerte meg a Balaton-parti versenyt, összesítésben pedig Végh Richárd második, míg Artúr harmadik helyen zárt.

Végh Artúr a dobogó tetején

Az utánpótlás 18 év alatti mezőnyében is volt ok az örömre: 60 kb-ban Kaszás Elza aranyérmet és egyúttal országos bajnoki címet nyert. 

Kaszás Elza arany-, Baljer Kitti bronzéremmel a nyakában

„Az első forduló során még nem voltam teljesen tisztában a strandbirkózás szabályaival, hisz az volt az első versenyem. Az nem is úgy sikerült, ahogy vártam és harmadik helyen zártam. A második fordulóban már rutinosabban birkóztam, így meg is tudtam nyerni a versenyt. Az utolsó állomáson múlt, hogy hányadik helyezett leszek összesítés alapján. Itt is győzni tudtam, így megnyertem a magyar bajnokságot, aminek nagyon örülök”

— értékelt Kaszás Elza a bajnoki cím megszerzését követően.

Ugyanebben a kategóriában Baljer Kitti bronzérmes lett. A +60 kg-os súlycsoportban Kaszás Lilla ezüstérmet szerzett. A fiúk U18-as, +80 kg-os mezőnyében Gyenes Bence ugyan nem indult Siófokon, de összetettben harmadik helyen végzett.

Kaszás Lilla második helyen zárt

„Az idei strandbirkozó szezonban nyolc versenyző képviselte az Érdi Spartacust. Sikeres szereplésről beszélhetünk még úgy is, hogy nem minden fordulóban tudott elindulni mindenki és sokszor a sorsolás sem volt kegyes hozzánk. Az összetettben elért eredmények jól tükrözik, hogy ebben a szakágban is eredményesek vagyunk és az elithez tartozunk”

— értékelt Sipos Árpád, az Érdi Spartacus SC elnöke.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email