tuzcsapcsotores_230722.jpg

Hajnali háromtól javították az eltört vízcsövet

tuzcsapcsotores_230722.jpg

Hajnali háromtól javították az eltört vízcsövet

A Nagy Lajos utcában teljes keresztmetszetében eltört egy 100 mm átmérőjű vezeték.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉTV munkatársai szombaton hajnali három körül értek ki a helyszínre, és délelőtt fél tizenkettőkor végeztek a hibaelhárítással. Mint megtudtuk, ez a szakasz több helyről is kapta a vizet.

A munkálatokat csak úgy tudták elvégezni, hogy a Könyves Kálmán utcai tűzcsapon át leengedték a vizet, megszüntetve így a nyomást.

A környéken a munkálatok idejére elzárták az ivóvizet.

Mint arról korábban már többször is írtunk (például itt és itt), a települések  vízközmű-vezetéke egyre rosszabb állapotban van, mert a 2013-as rezsicsökkentés miatt a cégek nem újítják fel a csőhálózatot.

Az ÉTV szolgáltatási területén átlagosan napi egy csőtörés van. Az elavult csövek cseréjét évről évre közösen kellene tervezni a tulajdonos önkormányzatnak és a szolgáltatónak, de az anyagi források egyre jobban elapadnak, ellehetetlenítve ezt a munkát. Az utóbbi esztendőkben évente átlagosan 30-40 millió forintot tudtak csőcserékre fordítani Érden, ami (a jellemzően kisebb, 100 milliméter átmérőjű csőkategóriában vizsgálva) kevesebb mint 1 kilométer gerincvezeték cseréjére elegendő.

 

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email