22_03_29_erdmost_nincskep

A művészeti élet kiemelkedő alakjai vendégeskednek Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

A művészeti élet kiemelkedő alakjai vendégeskednek Érden

Vasárnap nyit az Érdi Művésztelep, a nyílt napot 28-án tartják majd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Július 23-án megnyitja kapuit az Érdi Művésztelep: tizenkét festő érkezik ide a világ több tájáról, hogy részt vegyen ezen a hagyományos helyi művészeti seregszemlén, amit 2009 óta rendez meg Kéri Mihály festőművész.

Az Érdi Művésztelep nagyon népszerű, ide örömmel jönnek az alkotók: egyrészt a Bolyai iskola tantermeiben jól lehet dolgozni, másrészt pedig inspiráló és jó társaságban alkothatnak.

„A festők mintegy fele érdi, a többiek az ország más részeiről – Szentendréről, Sárospatakról, Budapestről – érkezik. De Londonból is várunk művészt: itt lesz Ponyiczki Szilvia, aki érdi származású (korábbi kiállításáról itt adtunk hírt), az érdiek közül Eöry Emil szobrász, festőművész, Szentendréről pedig Aknay János Kossuth-díjas festőművész, hogy csak pár nevet említsünk” – mondta az ÉrdMostnak Kéri Mihály, az Érdi Művésztelep szervezője.

Kéri Mihály nemcsak szervez, hanem maga is fest a művésztelepen

„Tematika nincs, mindenki a saját terveit valósítja meg. Van, aki vázlatokkal, tiszta elképzelésekkel érkezik, mások itt találják ki, mit vessenek a vászonra” – mondta kérdésünkre Kéri Mihály, aki a szervezés mellett természetesen ecsetet is ragad július utolsó hetében.

A vasárnapi megnyitóról, ahogy a művésztelep mindennapjairól is hírt adunk majd.

Fotók: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email