Semmi sem jelent akadáléyt az érdi baseballosoknak

Magyar-olasz derbit játszanak a látássérült baseballosok

Semmi sem jelent akadáléyt az érdi baseballosoknak

Magyar-olasz derbit játszanak a látássérült baseballosok

A történelmi pillanatoknak az érdi sportkedvelők is részesei lehetnek szombaton és vasárnap.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Magyarország egyik legsikeresebb és legnagyobb játékosállománnyal bíró klubja, az Érdi Baseball és Softball Egyesület hozza tető alá a sporttörténeti szempontból egyedi és különleges nemzetközi barátságos mérkőzéseket. A Baseball-for-Blind (B4B) oktatása már korábban megkezdődött, Érd mondhatni az egyik hazai bázisa az ilyesfajta képzésnek.

Speciális szabályok (például csörgőlabdával játszanak baseball labda helyett, különféle hanghatások segítik a játékot, továbbá a fogyatékkal élők az épekkel együtt játszanak – a szerk.) szerint játsszák a mérkőzéseket, ami persze az izgalomból semmit sem von le, sőt, talán épp ellenkezőleg, érdekesebbé varázsolja a játékot.

„Amikor megismerkedtünk a Baseball-for-Blind (B4B) játékkal, elsősorban azért tetszett meg, mert látássérültek és látók játszanak együtt, ami mindkét fél számára ösztönző. Egy látót érzékenyebbé tesz a látássérültek felé, miközben át tudja adni a sport iránti szeretetét és lelkesedését. Egy látássérült számára a mozgási lehetőségen kívül a csapatsportok sajátos közösségélményét közvetíti, amikor egy adott sikert csapatként élnek meg vagy nehézségen együtt kerekednek felül”

mesélte el a szervező klub részéről Takács Máté főtitkár.

A mérföldkőnek számító hétvégi rendezvényen az olaszországi Roma All Blinds csapata vendégeskedik Érden, amely két alkalommal is megmérkőzik a házigazda egyesülettel. Az első ütközetet szombaton 14 órától, a másikat vasárnap délelőtt 11 órától tartják az Érd-Ófaluban található baseball pályán.

„Magyaroszágon már két éve tartunk rendszeresen edzéseket a Bartimeus Misszióval együttműködve, Érden és Hosszúhetényen, Pécs közelében. Úgy gondoljuk, hogy motiválóbb a sportolóknak, ha meghatározunk célokat, egy tornán való részvételt vagy egy másik csapattal való találkozót, amire tudatosan lehet/kell készülni. A célunk középtávon, hogy vak baseball tornákon tudjunk résztvenni, legyen az egy egyesületi torna vagy akár Európa-bajnokság”

— tette hozzá Takács Máté.

A szervezők nagy szeretettel várják az érdeklődőket az ingyenes, családi programnak is beillő eseményre.

fotó: Érdi Baseball és Softball Egyesület

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email