kkozakKépernyőkép 2023-07-10 160852

Ismert építési vállalkozóval fotózkodott a helyi Fidesz elnöke

kkozakKépernyőkép 2023-07-10 160852

Ismert építési vállalkozóval fotózkodott a helyi Fidesz elnöke

T. Mészáros András szerint nem szabadott volna elrendelni a változtatási tilalmat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi Fidesz kampány üzemmódban nyomatja, hogy a változtatási tilalom elrendelésével a jelenlegi városvezetés megállítja a város fejlődését. Legalábbis erre a következtetésre jutottunk, amikor tudomásunkra jutott, hogy a városban sms-kampány zajlik a változtatási tilalommal szemben.

A helyi Fidesz valószínűleg nem egyeztetett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, aki egyenesen megvédte az építési tilalmat elrendelő polgármestereket, köztük Csőzik Lászlót, mondván:

„Nem szabad ellenségként tekinteni a tilalmat elrendelő polgármesterekre.”

– tehát a miniszter megértő, és úgy gondolja, a kormánynak is van teendője ebben az ügyben.

Ezért is furcsálltuk, hogy a helyi Fidesz elnöke, T. Mészáros András nem sokkal a közgyűlés döntése után feltűnt egy helyi építési vállalkozóval közös képen. A fotón, amit Kozák János ismert érdi építési vállalkozó posztolt saját facebook oldalán, a vele szemben ülő T. Mészáros András látható, amint bal kezének mutató és középső ujjával a győzelem (latin: victoria) jelét mutatja a kamerának.

A poszt szövege mellett sem mehetünk el szó nélkül. Idézzük úgy, ahogy a facebookon olvasható:

„Érdi polgármestere megbeszélés építkezés szempontjából mit tudunk cselekedni.”

Kozák János figyelmét talán elkerülte, hogy T. Mészáros András 2019-ben az önkormányzati választáson alulmaradt Csőzik Lászlóval, a jelenlegi polgármesterrel szemben. Adódik a kérdés, hogy a helyi Fidesz frakcióvezetője mit keresett az ismert építési vállalkozó társaságában egy olyan közgyűlés után, amelyen többi képviselőtársával együtt tartózkodott a változtatási tilalom megszavazásán.

Természetesen megkerestük telefonon T. Mészáros Andrást, aki azt válaszolta:

„A közgyűlés után egy-két nappal Kozák János fölkeresett engem és arra bíztatott, hogy július 4-én kedden menjek vele tüntetni (a változtatási tilalom miatt – a szerk.) Mondtam, hogy nem megyek, pláne nem a születésnapomon. Van nekem ezzel a döntéssel szemben kritikám, de nem az a szándékom, hogy tüntessek. Amúgy a tüntetésből nem is lett semmi. A közgyűlésen különböző okok miatt tartózkodtunk, ami a részünkről egy gyenge nem. Így nem szabad elrendelni változtatási tilalmat.”

A képviselő úrtól azt is megkérdeztük, vajon a helyi Fidesz indította-e a változtatási tilalommal szembeni sms-kampányt?

− Nem − hangzott a válasz.
− Nem is tud róla?
− Most magától hallottam. Küldtünk ki sms-t, de csak arról, hogy a Navracsics jön holnap hatra.

Arra a kérdésünkre, hogy mit akart kifejezni a V jellel, T. Mészáros András azt válaszolta, semmit. „Ez csak reflex, amikor az embert fényképezik, általában mutat valamit. Én ezt mutattam, de nem jelent semmit.”

fotó: Kozák János Facebook-oldala

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email