vihar11-jpg-mti

Zivatar, szélvihar és jégeső zavarhatja meg a nyarat

vihar11-jpg-mti

Zivatar, szélvihar és jégeső zavarhatja meg a nyarat

Marad a meleg, de viharok láttán se lepődjünk meg!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szerdán a napos-gomolyfelhős időben délután elszórtan, leginkább a Dunántúlon és az Északi-középhegyégben alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A szél zivatarok idején erős, viharos lehet, zivataroktól függetlenül csak helyenként északnyugaton élénkülhet meg. Délután 27 és 33 fok között alakul a hőmérséklet – írja az Időkép.

Csütörtökön több helyen, napközben egyre inkább az ország középső és keleti tájain várható záporok, zivatarok kialakulása. Felhőszakadásra, jégesőre is számítani kell. Délelőtt keleten, délután a Dunántúlon lehet több napsütés. Az északnyugatira-északira forduló szél egyre többfelé feltámad, a zivatarokat viharos lökések is kísérhetik. A csúcshőmérséklet 24 és 32 fok között alakulhat, melegebb keleten, délkeleten várható.

Pénteken a Dunántúlon sok napsütés várható, a Dunától keletre még többfelé lehet eső, zápor, helyenként zivatar, estére csökken a csapadékhajlam. A többfelé szeles időben 23 és 31 fok között alakulhatnak a maximumok, hűvösebb a keleti tájakon lesz.

Hétvégén igazi strandidőre van kilátás sok napsütéssel, számottevő csapadék nélkül. Az északias szelet főként még keleten kísérhetik élénk lökések. Szombaton 26-31, vasárnap 28-33 fokra van kilátás.

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email