vihar

Érd megúszta, de másutt pusztított az esti vihar

vihar

Érd megúszta, de másutt pusztított az esti vihar

Szerencséje volt a városunknak, csak súrolta az év vihara.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Péntek délutántól éjfélig országszerte kilencszázkét esetben volt szükség a tűzoltók segítségére, estétől  főleg Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest vármegyében kellett beavatkozniuk – tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t szombat hajnalban.

A nyugat-keleti irányba mozgó viharzóna számos helyen leszakított vezetékeket, fákat tépázott meg vagy döntött ki. A viharos szél és a kidőlő fák az ország számos pontján szakították el az elektromos vezetékeket, emiatt több mint kétszáz település százezernél is több fogyasztói helyén szünetelt hosszabb-rövidebb időre az áramszolgáltatás.

A főváros számos pontján okoztak fennakadást a kidőlt fák, leszakadt faágak. Csepelen, Kispesten autóra dőlt fát, Újpesten villanyvezetéket leszakító növényt távolítottak el a tűzoltók. Pesthidegkúton a buszforgalmat akadályozta kidőlt fa, Angyalföldön pedig egy társasház födémét rongálta meg a rádőlt fa.

Zivatarfelhõ Nagykanizsa felett június 23-án este. (Fotó: MTI/Varga György)

Pest vármegyében a legtöbben Cegléden tárcsázták a segélyhívó számot, az esetek nagyobb részében leszakadt ágak, kidőlt fák miatt. Érkezett bejelentés egy hotelből is, amelynek mélygarázsába, gépészeti termébe folyt be az esővíz.

A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók folyamatosan számolják fel a károkat jelenleg is – tudtuk meg Csámpai Attilától, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

„A vármegyében több mint 170 beavatkozásunk volt eddig, és most is folyamatosan dolgoznak a tűzoltók. Elvileg még száz adatlapunk van, hogy ebből mennyi lesz a valós kivonulás, az majd elválik. Egy biztos: Pest vármegye déli részén keletkeztek a nagy viharkárok” – fűzte hozzá Csámpai Attila.

„Érden nem volt említésre méltó káresemény, leszakadt ágakhoz riasztották leginkább a tűzoltókat. Az esetszám a tízet sem érte el. Az érdi hivatásosok Ercsiben segédkeztek az éjjel, mert ott több fa is kidőlt” – mondta a tűzoltó őrnagy.

Ha Érd tágabb környezetét nézzük, Szigetszentmiklós és környéke volt inkább érintett, de ott sem okozott akkora gondot a vihar, mint a Ceglédi járásban.

 

Kiemelt fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email