közgyulesTMA4_BA_230622.jpg

T. Mészáros András bocsánatot kért Tetlák Örstől

közgyulesTMA4_BA_230622.jpg

T. Mészáros András bocsánatot kért Tetlák Örstől

A volt polgármester gesztusa akár egy új korszak nyitánya lehet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

T. Mészáros András bocsánatot kért Tetlák Örstől, amiért a májusi képviselő-testületi ülésen a vita hevében legazemberezte az alpolgármestert, annak családját pedig tolvajnak titulálta. Mint azt az ÉrdMost megírta, a két politikus a közgyűlésen személyeskedésbe fajuló vitában csapott össze.

„Bocsánatkéréssel tartozom. Legutóbbi ülésünkön Tetlák Örs képviselőtársamat és családját bántó összefüggésben említettem, ezért most megkövetem őket. Őszintén megbántam, hogy így cselekedtem, ezért bocsánatot kérek tőle és a családjától is.”

„Bocsánatkérésem első indoka, hogy tudom, mit érezhetett Tetlák képviselőtársam a családját ért bántó megjegyzésem okán. Azt érezte, amit én is érzek, amikor engem és a családomat éri hasonló inzultus, most már hosszú évek óta a baloldali képviselőtársaim, a politikai akaratukat kiszolgáló helyi baloldali média és az érdi baloldalt támogató aktivisták részéről.

Az engem ért gyalázkodó, hazug, sokszor a megjelenésemet is gúny tárgyává tevő, nemegyszer a halálomat kívánó megjegyzéseket ugyan politikusként tűrnöm kellene, de emberként semmiképp nem tűrhető. Tudom, hogy mindez nem mentség, mindössze adalék, hogy miért is telt be a pohár legutóbb. Egy szó, mint száz, itt és most megkövetem Tetlák Örsöt és családját” − zárta szavait a volt városvezető.

„Tisztelettel nagyra értékelem, és őszintén mondom, hogy köszönöm” − így reagált Tetlák Örs a Fidesz-KDNP-s politikus szavaira.

Az alpolgármester a közösségi oldalán a közgyűlést követően posztolta bővebb válaszát.

„T. Mészáros András, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, a mai közgyűlésen nyilvánosan követte meg a családomat és személyemet is a korábban elhangzottak miatt. Ezt a gesztusát rendkívül nagyra értékelem és ebben a formában is a köszönöm! Képviselő úrnak személyesen is elmondtam, hogy úgy gondolom, a mai megszólalása számomra is jelent kötelezettséget, amihez a magam részéről tartani fogom magam” − fogalmazott.

A közgyűlés egy-egy kényesebb napirendi pontja körül kialakult heves vita hevében korábban rendszeresen elhangzottak egymást érintő éles megjegyzések a két politikus szájából (és nem csak tőlük, hanem a két szemben álló frakció más tagjaitól is).

Előfordult, hogy a polgármester utasította rendre a feleket és fékezte meg az elszabadult indulatokat. A mostani bocsánatkérés várhatóan pozitív folyamatot indított el, remélhetőleg békésebb légkör uralkodik majd az elkövetkező testületi üléseken.

 

 

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email