t. mészáros andrás

Tovább folytatódik a Tetlák-T. Mészáros csörte

t. mészáros andrás

Tovább folytatódik a Tetlák-T. Mészáros csörte

A május 25-i közgyűlés nemcsak maratoni hosszúsága, hanem az elszabadult indulatok miatt is emlékezetes marad. 

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az történt, hogy a vita hevében T. Mészáros András, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője magából kikelve legazemberezte Tetlák Örs alpolgármestert, miközben annak családját is tolvajnak titulálta.

Tetlák Örs kikérte magának a családjára vonatkozó sértegetéseket, és visszagazembertolvajozott.

Egy nappal később Tetlák Örs alpolgármester közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben azt kérte a Fidesz-KDNP helyi frakciójának tagjaitól, hogy nyilvánosan határolódjanak el T. Mészáros András kijelentéseitől.

Az Érdi Fidesz elnöksége nemhogy nem határolódott el, hanem Tetlák Örs mondjon le! felszólítású, szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben az alpolgármestert egyenesen csalónak titulálta arra hivatkozva, hogy „Tetlákot cégeinek zavaros adóügyei miatt a hatóság évekre eltiltotta a cégvezetéstől.” Az érdi Fidesz szerint „Tetlák Örs méltatlan arra, hogy az érdi közösséget bármilyen szinten, bármilyen megbízatásban képviselje.”

Tetlák Örs lapunknak azt nyilatkozta, hogy cégeinek nem voltak zavaros ügyei. Hangsúlyozta, csupán egy nulla forgalmú cég ügyvezetőjeként volt bejelentve.

A céget, mivel nem működött, felszámolták, viszont a járuléktartozás megmaradt. Tetlák azt mondta, nem azért nem fizetett járulékot, mert nem akart, hanem mert a cég nem működött.

Hozzátette, a jogszabály nem mérlegeli a köztartozás milyenségét. Akinek köztartozása van, azt eltiltják öt évre a cégvezetéstől. Ez mindenkinél így működik.

Tetlák Örs azt is elmesélte, hogy amikor két éve nekiment Bács István (Fidesz-KDNP) képviselőnek, aki 70 millió forintot talált hirtelen a mellényzsebében és befizette tagi kölcsönnek a cégébe, akkor a Fidesz válaszul elővette ezt a kérdést a jogi bizottság előtt, ami Asztalos Éva vezetésével mondta ki, hogy nem áll fönn Tetlák Örssel szemben sem a méltatlanság, sem az összeférhetetlenség jogalapja.

Ahogy arra számítani lehetett, T. Mészáros András sem maradt adós a válasszal. Kedves Tetlák Örs alpolgármester megszólítással először is aggodalmát fejezte ki a kettőjük között kialakult feszültség miatt.

Levelében T. Mészáros hangsúlyozta, mélyen sértő és elfogadhatatlan számára, ha őt és fideszes társait tolvajnak és gazembernek minősítik, szerinte az ilyen kijelentések „nem segítik elő az élő, építő párbeszédet és az együttműködést, ami az érdemi változások és a közösség szolgálata szempontjából létfontosságú lenne Érd jövőbeli fejlődése érdekében.”

T. Mészáros levelének nagy részében együttműködésre szólít fel mindenkit:

„Bár értem, pontosabban érteni vélem, hogy válaszomat keménynek tartotta, mégis azt szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem személyes ügy, hanem az érdi közösség és Érd fejlődése iránti elkötelezettségből fakad. A magam részéről arra kérek minden jól vagy rosszul vitázó képviselőt, közéleti szereplőt, így Önt is, hogy tartsák tiszteletben a másik véleményét és méltóságát, és építsék egymás felé az utakat, ne pedig rombolják azokat.”

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email