autista_cimlap

Felejthetetlen szórakozásra leltek a Szikra gyerekek

autista_cimlap

Felejthetetlen szórakozásra leltek a Szikra gyerekek

A Szikra Tehetséggondozó Egyesület a Parkvárosban tartotta az Autista Büszkeség napját.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Szikra Tehetséggondozó Egyesület számos programmal, saját rendezvénnyel hívja fel a figyelmet az autizmusra, annak elfogadására. Idén márciusban megtartották a Pí-futást, de még ugyanebben a hónapban egy közös sétával is igyekeztek hangsúlyozni az elfogadás fontosságát.

Június 18-án vasárnap az egyesület ismét a családoknak kedvezett, ugyanis az Autista Büszkeség nemzetközi napján második alkalommal tartottak családi napot. Az egyesület vezetője elmondta, hogy sokan gyűltek össze a nap folyamán, közel kétszázan vettek részt a rendezvényen.

„Jó kis pokrócos, piknikes hangultú rendezvény kerekedett vasárnap. Többségében olyan családok jöttek, ahol autizmussal élő gyermek van. Jó  volt látni, hogy szülők, testvérek, nagyszülők együtt önfeledten szórakoztak ezen a játékos napon”

– hangsúlyozta Zádori Henrietta.

A régi Parkvárosi Közösségi Ház mögötti zöld terület adott otthont a rendezvénynek, ahol sok érdekességgel, főként játékos programokkal várták az érdeklődőket. Az egyik legizgalmasabb programelem volt az ötállomásos, menetleveles játék. Akik ezt teljesítették, ajándékban részesültek – tudtuk meg a szervezőtől.

Volt rajzverseny is, ezen a legjobbakat a Szabadtűzi Lovagrend éremmel, kupával és oklevéllel jutalmazta.  A gyerekek örömmel próbálták ki az arcfestést, a csillámtetoválást is, de olyan programok is akadtak, melyekből a család minden tagja kivehette a részét.

Természetesen a finomságok sem hiányozhattak, hiszen bográcsban főtt az ízletes gulyás, de a gyerekek örömmel majszolták a palacsintát is.

A Szikra Tehetséggondozó Egyesület természetesen a nyáron sem áll le, hiszen lesz SZIKRA Tábor is. A szervezet 19 városban biztosít nyári elfoglaltságot az autista gyermekeknek, Érden július közepétől indul majd a 3 hetes táboroztatás – tette hozzá az egyesület vezetője.

 

 

 

 

fotó: Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email