szikrafutas_230318.jpg

Szikrázó délelőtt az autistákért (videó)

szikrafutas_230318.jpg

Szikrázó délelőtt az autistákért (videó)

Kiemelkedően sikeres volt az idei Pí-futás: kétszer annyian mozdultak meg a Szikráért, mint tavaly.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Dinók és Star Wars-birodalmi katonák, illetve szuperhősök is beszálltak az idei Pí-futásba, amit a március 14-ei Pí-nap tiszteletére 3,14 kilométeren, illetve a legkisebbeknek 314 méteren hirdetett meg az autista gyermekeket felkaroló, fejlesztő Szikra Egyesület.

Az eseményt nem Einstein születésnapján, hanem pár nappal később, március 18-án tartották, hiszen szombaton jóval többen tudtak részt venni a rendezvényen, mintha kedden tartották volna.

Nagyon sokan éltek is a lehetőséggel, a Termál Hotel parkolója megtelt a futni vágyó családokkal. A támogatók – Érd városa, az Athlészisz Alapítvány, a Pí-víz Centrum és a  Gyermekétkeztetési Alapítvány – jóvoltából mindenkinek jutott frissítő, apró ajándékok.

A lebonyolítást  Botos Enikő, a BSI Futónagykövete és a Százhalombattai SZVISE Atlétika Egyesület szakedzője segítette, de természetesen a rendőrség is részt vállalt a forgalomirányításban.

Mivel ez nem egy hagyományos futóverseny volt, hanem egy jótékony célú, az autisták elfogadását és bevonását célzó családi esemény, indulhattak kerékpárral, rollerrel, babakocsival is a családok – a fontos az volt, hogy aki eljött, az egyben kiállt egy jó ügyért is.
A Pí-futásra eljött Z. Kiss Adrienn írónő és férje, Z. Kiss Zalán, a Pokolgép gitárosa, valamint a fiatalabb gyermekük (lenti képünkön). Mint Adrienn elmondta, az idősebb fiuk autista, tehát ők is érintettek.
Nem csak a futással támogatták a Szikrát: Adrienn a rendezvényen árulta a legújabb mesekönyvét (ami a Pí-futáson debütált), az ebből befolyó bevételt pedig az egyesületnek ajánlotta fel.
A támogatásokat a Szikra a nyári táborára költi – ezt minden megyében megszervezik, és ingyenesen vehetnek majd részt rajta az autista gyerekek.
Április 2-án is találkozhatunk majd a szikrásokkal, az autizmus világnapján, a Ragyogj kéken, sétálj Érden! program keretében (erről bővebben itt olvashatnak).

Fotó: Ádám Katalin. Operatőr: Bredák Péter

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email