fagyi_hoseg_nyar

Pokoli forróság jön szerdától, riasztást adtak ki

fagyi_hoseg_nyar

Pokoli forróság jön szerdától, riasztást adtak ki

Megérkezett a sivatagi hőség, kerüljük a napot különösen a déli óráktól.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kedden sok napsütés várható kevés gomolyfelhővel és időszakosan megnövekvő fátyolfelhőzettel. Csapadék az ország döntő részén nem valószínű, legfeljebb az északkeleti tájak fölé sodródhat be egy-egy zápor, esetleg zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű. Késő estére 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet – áll az Országos Meteorológiai Szolgáltat előrejelzésében.

Szerdán marad az igazi nyári idő, sok napsütés várható, de néhol erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Elsősorban északon és keleten, másodsorban a Nyugat-Dunántúlon lehetnek záporok, zivatarok. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében akár viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között valószínű.

Szerdára elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A veszélyelzés szerint délutántól  nagyobb számban zivatarok, bizonyos területeken akár heves zivatarok is kialakulhatnak. A zivatarokat felhőszakadás, viharos szél és jégeső is kísérheti.

Emellett pedig az ország szinte teljes területén a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat, így emiatt is elsőfokú riasztás lesz érvényben szerdától. Nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről és ügyelni kell a folyadékbevitelre is.

 

Csütörtökön sem hagy alább a hőség, így a napi középhőmérséklet is emelkedik, ez a folytatásban már 27 fok felett is alakulhat, így a hét negyedik napján már másodfokú veszélyjelzés lesz majd érvényben.

 

 

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email