erdkorbe_night

Éjszakai bringások lepték el a várost – videó

erdkorbe_night

Éjszakai bringások lepték el a várost – videó

Tizedik alkalommal tartották meg az Érd Körbe Night kerékpáros túrát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Még 2014-ben jött az ötlet, hogy ne csak a hagyományos tavaszi, illetve az őszi időpontokban rajtoljon el az Érd Körbe, hanem legyen egy köztes alkalom is a nyár folyamán. Mivel ebben az időszakban a hőségben nem jó tekerni, így adta magát a kellemes éjszakai kerékpározás gondolata – hangsúlyozta Csengeri Attila főszervező.

Ez a tizedik alkalom volt, hogy éjszaka is együtt tekertek a bringások. Az időjárás kegyes volt a rendezvényhez, így sokan pattantak biciklire az este folyamán és kezdtek gyülekezni a főtéren. Este kilenckor rajtolt el a csapat, a jubileumi alkalmon száznál is többen vettek részt, főként érdiek, de a környező településekről, sőt Budapestről is érkeztek kerékpárosok.

A város az éjszakai gyér forgalom miatt teljesen más képét mutataja, a közvilágítás, a kerékpárok lámpái is egy különleges hangulatot kölcsönöznek a rendezvénynek. Akár nappal, akár éjszaka tekernek a kerékpárosok, az Érd Körbe célja a mai napig változatlan.

„Összességében mindenki arra vágyik, hogy Érden belül is kialakuljanak azok a biztonságos kerékpáros közlekedést segítő eszközök, mint például a felfestések, táblázások, akár a kerékpárutak. Erre vágyunk húsz éve, ezt szeretnénk ezekkel a rendezvényekkel előtérbe helyezni”

– hangsúlyozta a főszervező.

Az útvonal illeszkedett az éjszakai körülményekhez, hiszen főként a mellékutakon tekert a társaság. A tavaszi és az őszi Érd Körbétől eltérően ez egy kerékpártúra, nem felvonulás, így a tavasszal és ősszel megszokott rendőrségi felvezetés és lezárás sem volt, szigorúan be kellett tartani a KRESZ-szabályokat.

Ezúttal a város keleti felét vették célba a bringások, hiszen megközelítve Nagytétény határát, a Papi földeket érintve Érdliget felé haladt a csoport. Ezt követően pedig az Alsóvölgyi-Felsővölgyi út vonalán, a Szövő utcán keresztül érték el Érd legészakibb pontját, majd onnan jöttek vissza a főtérre a város nyugati felén, az Érd Aréna érintésével.

A kitartóbbaknak még egy kis extrával is kedveskedtek a szervezők, ugyanis a főtérnél nem ért véget a kör. Akinek volt hozzá ereje és kedve, még a Dunához is letekerhetett az Érd Körbe Night keretében.

Csengeri Attila elmondta, hogy nem kell sokat várni a következő alkalomra, hiszen még az őszi forduló előtt is lesz lehetőség a közös tekerésre, ugyanis a nyár folyamán kisebb túrákkal is készülnek. Ezeknek az időpontjairól azonban később adnak tájékoztatást.

fotó: Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email