20230423_095221

Két kerékre pattant a város – videó

20230423_095221

Két kerékre pattant a város – videó

Az Érd Körbe kinőtte a várost, idén már a Balaton mellől is jöttek tekerni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érd Körbe kerékpáros felvonulás népszerűsége töretlen, hiszen minden évben évente legalább kétszer megtöltik a kerékpárosok a főteret és körbetekerik a várost. Így volt ez most is, közel hatszáz kerékpáros gyűlt össze, nekik pedig a szikrázó napsütés, az igazi kellemes tavaszi időjárás is kedvezett.

Csengeri Attila szerint a rendezvény alapvető célja a közösségépítés, azonban fontos kiemelni azt is, hogy a szervezők huszonegy évvel ezelőtt arra is igyekeztek ezzel felhívni a figyelmet, hogy Érdet kerékpárbarát várossá kell tenni.

A döntéshozóknak az eddiginél sokkal nagyobb tempót kell diktálniuk a célok elérésében, hiszen az ő kezükben van az eszköz az ehhez szükséges infrasturktúra megtermetéséhez, hiszen csak így lehet Érd kerékpáros szempontbóli is biztonságos város

– hangsúlyozta a főszervező.

A rendezvényt Csőzik László polgármester nyitotta meg, aki az ügyben jelentős előrelépésről beszélt, ugyanis fontos feladat a városközpont és Érd-Parkváros kerékpáros összeköttetésének megvalósítása.

A Bajcsy-Zsilinszky úton és a Riminyáki úton veszélyes a közlekedés, így egy párhuzamos vonalat alakítunk ki. Az Emil utca – Badacsonyi utca – Barackafa utca tengelyen kerékpársáv lesz és így biztonságosan el lehet jutni Érd északi részére

– jelentette be a polgármester, aki ezzel kívánt jó tekerést az Érd Körbe résztvevőinek.

A közösségi tekerésen mindenkinek volt lehetősége a számára megfelelő távon indulni. A szervezők idén is gondoltak a legkisebbekre, hiszen az első kört nekik szánták, 1-2 kilométert teljesíthettek. A nagyobbaknak ott volt a 10 kilométeres kör, amely a főváros érintésével jött vissza a városközpontba, az elszántabbak pedig a 30 kilométeres távon tekerhették körbe Érdet.

A Sólyom Lajos-emlékkörön pedig azok indulhattak, akik komolyabban űzik a kerékpározást. A 60 kilométeres körön a 20-30 km/h-s tempót folyamatosan kellett tartani, a profik Etyek érintésével fordultak vissza és érkeztek meg a kiindulási pontra, ahol minden kerékpárost a nagycsaládosoknak köszönhetően zsíros kenyérrel vártak a szervezők.

A rendezvény népszerűségét mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy már nem csak az érdieket mozgatja meg, hanem távolabbi településekről is érkeznek bringások, hogy részesei lehessenek ennek a pártatlan élménynek. Idén Balatonőszödről is eljöttek néhányan, tehát az Érd Körbe már országosan is meghatározó kerékpáros rendezvénnyé nőtte ki magát.

Aki lemaradt a tavaszi körről, annak lesz még idén lehetősége közösségi tekerésen részt venni. Csengeri Attila elmondta, hogy kisebb túrákat folyamatosan fognak szervezni, de a hagyományoknak megfelelően nyáron lesz éjszakai Érd Körbe, valamint készülnek az őszi fordulóra is.

fotók: Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email