20220925_100811

Jubileumi ráadás: Ismét bringások lepték el a várost – videó

20220925_100811

Jubileumi ráadás: Ismét bringások lepték el a várost – videó

Sok érdi pattant bringára vasárnap, ugyanis megtartották az Érd Körbe őszi tekerését.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Jubileumi évet ünnepel az Érd Körbe. A rendezvényt 2002. szeptember 22-én hívta életre Csengeri Attila főszervező, aki azóta is minden évben azon dolgozik, hogy állandó programja legyen a városnak, azok örömére, akik szeretnek kerékpározni. A huszadik születésnapot a tavaszi alkalommal ünnepelte meg a város, akkor közel kétezer kerékpáros gyűlt össze a főtéren, hogy nem sokkal később körbetekerjék a várost.

Az őszi alkalom iránt is sokan érdeklődtek, rengeteg kerékpáros használta ki a kedvező őszi időjárás adta lehetőségeket és döntöttek a vasárnapi tekerés mellett.  A legkisebbektől az idősebbekig, mindegyik korosztály eljött tekerni egyet, ami továbbra is azt bizonyítja, hogy kerékpározni jó és sokan szeretik ezt a közösségi programot.

A kicsik a városközpontban egy közel 1 km-es minikörrel kezdtek, őket elkísérték a nagyok is, akik ezután tekertek tovább, hiszen 15, 30 és 60 km-es távok közül is választhattak a folytatást illetően.

Csengeri Attila a rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, hogy mindez jóval több annál, minthogy csak kerékpároznak. A rendezény a két évtized alatt az „érdiség”része lett, hiszen fanasztikus a közösség.

Aki eljön ide, az érzi, hogy ilyenkor együtt lehet a város.

A szervezők nem titkolt célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy gépjármű nélkül is lehet közlekedni. Ha a gyermekeinkkel megismertetjük és megszerettetjük a kerékpározást, az segít abban, hogy hosszútávon a közlekedési kultúra is jó irányba változzon  Magyarországon, így Érden is – tette hozzá a főszervező.

A rendezvény megnyitóján Csőzik László polgármester is köszöntötte a bringásokat, továbbá köszönetét fejezte ki Csengeri Attilának és az Érd Körbe Egyesületnek, hogy az elmúlt két évtizedben életben tartották a rendezvényt, de természetesen köszönet illeti azokat is, akik általában résztvevőként vannak jelen. Az egyesület egy emléktáblával köszönte meg a polgármester támogatását, hiszen 2002-ben Csőzik László akkor még alpolgármesterként is sokat tett azért, hogy ez megvalósulhason Érden. A városvezető az ajándékot megköszönve azonban kiemelte, hogy a Csengeri Attila nélkül nem volt, nincs és nem is lesz Érd Körbe, hiszen az ő neve már összeforrt ezzel a rendezévénnyel, az érdi kerékpáros élettel.

fotó: Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email