skorpió-jpg-pixabay-960_720

Pánik az érdi konyhában: mérges skorpiót talált a háziasszony

skorpió-jpg-pixabay-960_720

Pánik az érdi konyhában: mérges skorpiót talált a háziasszony

A veszélyes állat a mosogatószivacs alatt lapult.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vérfagyasztó pillanatokat élt át egy érdi hölgy, aki otthona konyhájában bukkant rá a mifelénk meglehetősen ritka ízeltlábúra. A skorpió éppen a mosogatószivacs alatt pihent, amikor a háziasszony rátalált. Gyorsan egy keze ügyében lévő befőttes üvegbe terelte az állatot.

„Pedig ez nem veszélytelen dolog, hiszen több olyan skorpió faj is van, aminek a mérge igen durva következményekkel jár” – mondta el az ÉrdMost érdeklődésére Both Zoltán vadállatbefogó, akinek a család később átadta a veszélyes példányt.

Both Zoltán elárulta, egy 3-4 cm-es skorpióról van szó, de mivel több ezer fajuk él a világban ezért először a beazonosítás az első feladat. Azt viszont szinte biztosra veszi, hogy nem a környékbeli országokból, hanem messzebbről, valószínűleg Ázsiából érkezett az előkelő vendég.

„A skorpiók többségének marása nagyjából egy darázscsípéssel egyenértékű. Ha valaki allergiás rá, akkor fájdalmas és veszélyes reakciót is kiválthat az emberi szervezetből” – magyarázta a szakember. Aki hosszú vadállatbefogói pályafutása során Magyarországon még nem találkozott igazán durva mérgű skorpióval. De azt javasolja, ha bárkit megmar egy ilyen állat, mindenképpen forduljon orvoshoz.

Érdekes kérdés, mégis hogyan kerülhetett az érdi lakásba. Az érdi család nemrég ajándékba kapott egy trópusi virágot, talán annak a cserépnek a földjéből mászhatott elő.

Both Zoltán szerint a skorpió könnyedén el tud bújni, sőt, az sem zavarja, ha fél évig nem jut táplálékhoz és folyadékhoz. Így aztán simán túlélhet egy világkörüli utat is.

„Vagyis együtt élhetünk egy skorpióval úgy, hogy nem is tudunk róla” – tette hozzá a szakember.

Fotó: Pexels, Facebook/Both Zoltán

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email