23_06_13_targyalas_fotok_1

Érdi benzinkutas gyilkosság tárgyalása: árulkodnak a videók

23_06_13_targyalas_fotok_1

Érdi benzinkutas gyilkosság tárgyalása: árulkodnak a videók

keresik a választ a kérdésre: kinél volt a kés, és mi volt vele a szándéka?

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Videó felvételek megtekintésével folytatódott a benzinkutas összecsapás tárgyalása június 13-án, a Budapest Környéki Törvényszéken.

Mint azt korábban megírtuk, 2020 augusztusában egy érdi benzinkúton egy enyingi és egy érdi család tagjai csaptak össze. A tragikus kimenetelű verekedésben egy ember meghalt, többen megsebesültek.

A benzinkúton, illetve egyéb helyszíneken a családok videófelvételeken egymásnak üzengettek, a benzinkút kamerái pedig rögzítették a tragikus  eseményeket. Ezek közül többet már az előző tárgyalási napon, áprilisban megtekintett a bíróság, de az abban elhangzottak fordítása nehézségekbe ütközött, ezért a testület lovári tolmácsot kért a mai tárgyalásra.

A telefonokkal készített felvételeken többek közt az érdi R. János megölése is visszakereshető.  Elvileg könnyű dolga lenne a bíróságnak, hiszen a kamerák rögzítették az eseményeket, de a filmen sok minden nem  kivehető – a vádlottak mozgása ugyan látszik, de hogy mi van a kezükben, az nem.

Az enyingi első rendű vádlott védője szerint a felvételen tisztán látható, hogy az áldozat és fia voltak a voltaképpeni támadók, állítólag az első rendű vádlott az általuk elejtett kést kapta fel, amivel aztán R. János halálát okozta.

Az érdiek ügyvédje szerint viszont a felvételek alapján nem látható, hogy az R. család tagjainál milyen eszköz volt, az viszont igen, hogy az elsőrendű vádlott irányítottan szúrt.

Több enyingi vádlott is azt vallotta, hogy az áldozat több embert megvágott. „Néhai R. János és fiai használták is a késeket” – mondta egyikük határozottan. Az áldozat fia ugyanakkor állította: nem volt támadó szándékuk.

A benzinkút felvételeit sokáig elemezték, a vádlottak pedig elmondhatták észrevételeiket, illetve felidézték emlékeiket, hogy kinél volt, illetve kinél nem volt ütleg, szúró-vágó szerszám, illetve mit tett és mit nem tett vele.

A tárgyalás szünete után érdekes fordulatot állt elő:  az egyik vádlott azt állította, hogy a szemben álló család egyik tagja a vállával lökdöste őt. (A két csapatot a bíróság épületén belül elkülönítették, pont a hasonló esetek elkerülése érdekében.)

A tárgyalás rendjének fenntartásáért felelős rendőrparancsnok a bíró kérdésére elmondta: nem történt olyan esemény, ami a hatóság beavatkozását igényelte volna. A lökdöséssel gyanúsított férfi elmondta: nem kívánta bántani a másik család tagját, azért kerültek testközelbe, mert a szűk folyosón nem tudtak elférni.

A tárgyaláson egyébként folyamatosan érzékelhető a két család közti feszültség, gyakran előfordulnak egymást sértő megjegyzések. Az érdi család tagjai folyamatosan hangoztatják elhunyt családtagjuk elvesztése iránti keserűségüket. Ma is hangos szóváltás kíséretében távoztak a vádlottak a tárgyalóteremből.

A tárgyalás csütörtökön folytatódik a videófelvételek megtekintésével, és meghallgatnak egy szakértőt is, aki az elsőrendű vádlott elmeállapotáról nyilatkozik majd.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email