romicslabor2_230601.jpg

Vérlázító cirkuszt művelnek a Romicsban a korán érkező betegek

romicslabor2_230601.jpg

Vérlázító cirkuszt művelnek a Romicsban a korán érkező betegek

Az ablakot verik és botrányt csapnak a pontatlan páciensek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Inkább előbb, mint később – tartja a mondás. Vannak azonban helyzetek, amikor az „előbb” jelentős bosszúságot, torlódást, sőt, késedelmet szül. Na, pont ez történik napok óta a Romics laborjában, ahol nemcsak az ablakot verik a korábban érkező betegek, de  összevesznek, kiabálnak a társaikkal, megbotránkoztatják a labor munkatársait is.

Mint azt az ÉrdMost megírta, az intézmény laborjában bevezették az előjegyzéses rendszert. Aki vérvételre megy, annak időpontot kell foglalnia (interneten, telefonon vagy személyesen). Az időpontot nem önkényesen választja ki a rendszer, hanem mindenki maga választhat a még szabad helyek közül.

A páciensek így a munkaidőhöz, illetve a buszmenetrendhez tudják igazítani az érkezésüket. Ehhez képest mégis sokan fél-, vagy akár egy órával előbb érkeznek a laborba,ami több szempontból is rossz.

„Kérjük a pácienseket, az időponthoz képest tíz perccel előbb jöjjenek, ne 30,50, 90 perccel korábban” – mondta az ÉrdMostnak Bárány Zsolt főigazgató. Aki a minap úgy jellemezte a laborban kialakult helyzetet: tömeg, idegeskedés, ablakverés.

„Június elsején vezettük be az előjegyzéses rendszert. Akkor is voltak páran, akik előbb érkeztek, de mostanára ez hatalmas méreteket öltött, pedig többször kértük, hogy időre jöjjenek a laborba. Az a baj, hogy így egyrészt tömeg van, másrészt a korán jövők szeretnék, ha az időpontjuk előtt sorra kerülnének, ám ennek a kérésnek nem tudnak a kollégák eleget tenni, mert akkor a pontosan érkezők kárára alakulna ki csúszás” – magyarázta Bárány Zsolt.

Míg a laborba az időpontfoglalás számítógépes rendszeren keresztül történik, a behívás sorszámát a helyszínen elhelyezett automata adja a páciensnek.

Az nem lenne megoldás, ha valakit odaállítanának a sorszámkiadó automatához, mivel a foglalások ellenőrzése hosszabb időbe kerülhet, így az automatánál alakulna ki sor, és az érkezők haragja az itt álló munkatársra  zúdulna…

„Nem vagyok hajlandó kitenni kollégáimat azok agressziójának, akik minden kiírás, rimánkodás ellenére sokkal korábban érkeznek. Egy ellenőrzésnél ezek ugyanúgy viselkednének, mint most az ablaknál a kolléganőkkel – csak egy védelmet jelentő üvegtábla sem választaná el őket” – írta a főigazgató a Romics közösségi oldalán.

A megoldás az lenne, ha az emberek fegyelmezetten tartanák magukat a foglalt időpontjukhoz. Persze, indok mindig van: „most jött a buszom”, „találkozóm van egy ismerősömmel…” De jó, ha tudjuk: senkit nem vesznek előre a pontosan érkezők kárára. Aki pedig hepciáskodik, veri az ablakot, hogy miért nem kerülhet előbb sorra, azt a jövőben a biztonsági őrrel is kivezettethetik.

 

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email