kakonyi_elizabeta_jo

Érdi lett az év gyógypedagógusa

kakonyi_elizabeta_jo

Érdi lett az év gyógypedagógusa

Kákonyi Elizabetára voksoltak a legtöbben. A harmadik helyen is érdi pedagógus végzett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Év Gyógypedagógusa Díjat 2021-ben hívta életre a Szikra Tehetséggondozó Egyesület, hogy ezzel is növelje a a szakma és a benne dolgozók elismertségét. A díjra a szülők az ország számos pontjáról terjesztettek fel pedagógusokat.

„Kifejezetten olyan gyógypedagógusokat kerestünk, akik autizmus spektrumzavarral élő gyerekekkel foglalkoznak. Az ajánlási szakaszban fantasztikus történeteket kaptunk a szülőktől. A legszívhezszólóbb az volt, amikor a nem beszélő kisfiú a gyógypedagógusnál szólalt meg először… Hatalmas szeretet áradt ebből a levélből” – mondta az ÉrdFM 101.3-nak Zádori Henrietta, a Szikra elnöke.

Arra az öt pedagógusra, aki a legtöbb ajánlást kapta, bárki voksolhatott a közönségszavazáson. A szülők hatalmas lobbizásba fogtak, mindenki a saját jelöltjéért küzdött. Végül az érdi Kákonyi Elizabeta nyerte a szavazást, 7587 vokssal  ő lett az Év Gyógypedagógusa. A második Vajdanek Kitti 7440, harmadik a szintén érdi Novics Judit lett 1810 szavazattal.

Az OTP Zrt. jóvoltából pénzjutalom illette a nyerteseket: az első helyezettet 150 ezer, a másodikat 75 ezer, a harmadikat pedig 40 ezer forinttal jutalmazták. A díjakat pedagógusnapon adták át.

„A munkám a szenvedélyem, szeretem a kihívásokat, és élvezem a gyerekek között töltött időt. Az autizmus számomra a sokszínűséget, és a szakmaiság és az emberség megfelelő arányú keverékét jelenti. Úgy gondolom, hogy gyógypedagógusként ésszel és lélekkel kell egyszerre dolgoznunk a gyerekekkel és a környezetükben élőkkel egyaránt” – írta bemutatkozásában Kákonyi Elizabeta, aki két éve dolgozik Érden, a Szikránál.

Elizabeta már a jelölésen is nagyon meglepődött, számára eleve az hatalmas szó volt, hogy az első öt gyógypedagógus közé került.

„Hogy én kaptam a legtöbb szavazatot, az már csak a bónusz, és a hihetetlen kategória – mondta megkeresésünkre. – A gyerekektől kapott pozitív energia, sok mosoly és szeretet visz előre. Csak az megy gyógypedagógusnak, aki szereti a kihívásokat. A mi pályánkon nagyon ritkán vannak kiugró sikerek, nagyon sok munkával piciket lépünk előre, így érünk el a gyerekeknél eredményeket” – tette hozzá Elizabeta.

Fotók: Szikra egyesület Facebook-oldala

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email