hod_papi_foldek_3_jav

Visszatért a hód a Papi földekre

hod_papi_foldek_3_jav

Visszatért a hód a Papi földekre

Próbálták kiszedni a rágcsálót a csatornából, de elsőre nem sikerült.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ahogy arról az ÉrdMost is beszámolt, néhány hete egy „elkóborolt” hódot találtak az Érdi Városligetben, akit aztán az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány munkatársai elfogtak és visszavittek a természetes élőhelyére.

Azonban a kíváncsi hód most visszatért, mondta el lapunknak Soós Péter, az Alapítvány elnöke. Csütörtök este éppen arra sétáló fiatalok riasztották őket, hogy zajokat hallanak a csatorna irányából, sőt a csatornafedő is megmozdult, mikor az állat próbálta azt felnyomni.

Az állatmentők órákon át keresték és próbálták kiszedni, még az tűzoltóktól is segítséget kértek, mondván egy kis vízsugárral megnyomva talán sikeresebb lehet az akció, de a rágcsáló végül elmenekült.

Pedig jó lenne megtalálni, mert a hód megrágcsálhatja a Papi földeken kialakított park fáit – hangsúlyozta Soós. Egyúttal hozzátette, ma újra megpróbálják kimenteni, hátha sikerrel járnak.

Soós szerint a hód a Dunából indulva a Sulák-patakon keresztül juthatott el a záportározóhoz, illetve annak csatornahálózatába. Vagyis, ha a rendszert bizonyos pontokon le lehetne zárni vagy rácsozni, akkor talán elkerülhető lenne, hogy ez újra meg újra előfordulhasson.

Mindenesetre, aki találkozna a hóddal, a békesség kedvéért inkább kerülje el, mert egy elég morcos példányról van szó, figyelmeztetett Soós Péter.

Fotó: Facebook/Érdi Civil Állatmentők Alapítvány

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email