hodjo-jpg-pixabay

Migráns hódot találtak az érdi záportározónál – videó

hodjo-jpg-pixabay

Migráns hódot találtak az érdi záportározónál – videó

Az állatvédők befogták és visszavitték az elbitangolt rágcsálót.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A remek vízmérnök hírében álló hódot nyilván a szakmai érdeklődés vitte a papi földek területére, hogy tanulmányozza a duzzasztás, a víz elvezetésének,  szinten tartásának modern emberi módszereit. A szerencsétlen, ha már ide tévedt, gondolta, megmutatja, hogyan kell gátat építeni. Nem könnyen, de talált hozzá építőanyagot: a nemrég telepített ifjú platánokat , amit 150.000 forintért telepített a városháza.

zaport2

Az egyikük alighanem szűknek találta az új élőhelyet – amit meg tudunk érteni -, és talán vissza akart találni a régi otthonába? Mindenesetre meghallották kétségbeesett motoszkálását a földalatti csőhálózatban az arra lakók. Riasztották az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány önkénteseit, akik ugrottak is, ahogyan szoktak, valahányszor kutyabaj, macskajaj vagy egyéb pácba került állat hangja veri föl az éjszakát (ezúton is köszönjük, hogy vannak).

Az eltévedt hód nem tudta, hogy meg akarják menteni, ezért persze ellenállt. „Képzeljetek el egy 4 napja éhező, morcos hódot, akinek megsérült az orra. Hát, mi sem így gondoltuk a barátságunk kezdetét – olvasható az állatmentők Facebook-oldalán -, de a lényeg, hogy mentés után sikerült visszahelyezni a természetes élőhelyére.”

A FB-ra feltöltött videón látszik, ahogy az állat tanácstalanul keresgéli, hol is az ő természetes élőhelye a záportározó partján. Azóta nincs hír róla, mindenesetre dezertálási kísérlete ilyen módon kudarcot vallott.

A hód egyébként rejtőzködő életmódot folytat, az emberrel való együttélését az építőszenvedélye szokta megkeseríteni. Most ki-ki tegye a szívére a kezét, és vallja meg: hódgátakat vagy inkább árnyékot szeretne-e az érdi városligetben? A várható válaszok arányából úgy sejtjük, a migráns hódok nem fogják megkapni a letelepedési engedélyt, és minden hódolatunk mellett ki lesznek onnan tessékelve.

Hová is? – kérdeztük Tetlák Örs alpolgármestertől, aki elmondta, az önkormányzat megtalálta a szakszerű hódászt, akivel már konzultálnak, hogyan lehetne jó a városnak és a hódoknak is.

Az akciónál mindenesetre az Érdmost is szeretne jelen lenni.

Fotó: Pixabay, Érdi Civil Állatmentők Alapítvány

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email