korosi-erd-kezilabda-bajnokcsapat

Katarzis és dráma a kézidöntőn, bajnok a Kőrösi – videó

korosi-erd-kezilabda-bajnokcsapat

Katarzis és dráma a kézidöntőn, bajnok a Kőrösi – videó

Elképesztő végjáték után nyerték meg az érdi kézilabdázók a megyei bajnokságot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Kőrösi KDSE-Treff 99 esélyesként lépett a fóti pályára a Veresegyház VSK ellen, a Pest vármegyei I. osztályú férfi kézilabda-bajnokság döntőjében. Ennek megfelelően az első percektől vezetett Narancsik Imre edző gárdája, amely jellemzően két-három góllal vezetett az első játékrészben. Amikor pihenőre vonultak a csapatok, 14-11-es érdi előnyt mutatott az eredményjelző.

Óriási csata zajlott az érdi Kőrösi és a Veresegyház között

A fordulás után a 42. percben egy gólra felzárkózott a Veresegyház, egyenlítés helyett azonban ismét meglógott a Kőrösi. Olyannyira, hogy az 51. percben az addigi legnagyobb különbség (25-20) alakult ki a felek között. A hajrá viszont nem várt fordulatokat tartogatott: két-két kiállítás mindkét oldalon és kihagyott érdi helyzetek jellemezték ezt a periódust.

Fél perccel a találkozó vége előtt egyenlített a Veresegyház (26-26) és ekkor benne volt a pakliban, hogy hétméteresekkel dől el az aranyérem, s egyben az NB II-be jutás sorsa. Sőt, két másodperccel később piros lapot kapott Kovács Balázs az érdi csapatból, ami tovább nehezítette a bajnokaspiráns dolgát.

Hat(!) másodperccel a döntő vége előtt azonban megvillant a rájátszásra igazolt rutinos jobbszélső, Zalai László és újfent vezetéshez juttatta a Kőrösit. A veresegyháziak az utolsó pillanatokban egy gyors lerohanásból ugyan bevették az érdi kaput, azonban ez már a mérkőzés lefújása után történt, így a találat érvénytelennek bizonyult, a Kőrösi pedig 27-26-os sikerével, elképesztő dráma és katarzis közepette megnyerte a finálét.

Fantasztikus hangulatot teremtettek az érdi szurkolók

Férfi kézilabda Pest vármegyei I. osztály, döntő
Kőrösi KDSE-Treff 99 – Veresegyház VSK 27-26 (14-11)
Érdi gólok: Balázs, Zeitler, Zalai 5-5, Gyöngyösi 4, Hajdu, Saibán 2-2, Bauer, Cseh, Kovács, Smid 1-1.

„A győzelem kulcsa a csapategység volt, a küzdeni akarás. Mindenki nagyszerű teljesítményt nyújtott. A védelmünk nagyon jól, egy emberként mozgott, a támadásunk pedig kreatív megoldásokkal volt tarkítva. Voltak mélypontjaink a mérkőzésen, de a fiúk a szívüket és lelküket belerakták ebbe. Büszke vagyok a csapatomra és az egész éves munkánkra, amelyre a szombati győzelemmel immár rákerült a korona” — értékelt az ÉrdMost.hu-nak Narancsik Imre edző.

A döntő legértékesebb játékosának (MVP) Zalai Lászlót választották, aki öt góljával, Zeitler Dániellel és Balázs Tiborral holtversenyben az érdiek legeredményesebb kézilabdázójának is bizonyult.

„Nagyon boldog voltam a lefújás pillanatában, mert úgy éreztem, megérdemelten nyertük meg a bajnokságot az egész évi, valamint a döntőben mutatott teljesítmény alapján. A csapat két év alatt két osztályt ugrott, ami nem mindennapos, akármelyik sportágat is nézzük. Ez is mutatja a vezetőség, az edzők, valamint a játékosok elszántságát” osztotta meg gondolatait Zalai László.

„Nagyon boldog vagyok! Nem is tudom, hogy játszottam-e karrierem során ilyen hangulatú mérkőzésen, egyszerűen fantasztikus volt pályára lépni! Örülök, hogy bajnokok lettünk, mindenki erre vágyott, beszélt és megtudtuk csinálni. A lefújás után következhetett a határtalan ünneplés, amire rászolgált a csapat. Irány az NB II” — folytatta Zeitler Dániel.

A tavaly még a megyei másodosztályban szerepelt Kőrösi KDSE-Treff 99 mostani győzelmének köszönhetően az NB II-ben szerepelhet a 2023/2024-es idényben.

A bajnoki címet eldöntő pillanatok:

Fotó: Pecsuvácz Péter

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email