szunyogirtas_illusztracio_pixabay

Pénteken irtják a szúnyogokat a záportározónál

szunyogirtas_illusztracio_pixabay

Pénteken irtják a szúnyogokat a záportározónál

A Duna-parti területeket is végigjárják a katasztrófavédelem autói.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Június 2-án, pénteken, napnyugta után gyéríti a szúnyogokat a katasztrófavédelem Ófaluban, a Duna-parti területeken, valamint a Sulák, Sárd, Nyárád utcákban – tájékoztat honlapján Érd önkormányzata.

A vérszívókat földi, kémiai védekezéssel irtják majd. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé a gyérítést, szombat-vasárnap mennek ki a területekre.

szunyog_cimlapra

Nem ez az első szúnyogirtás az idén Érden: mint az ÉrdMost megírta, az önkormányzat megbízásából május 26-27-én már végeztek földi kémiai gyérítést a településen.

Mi magunk is tehetünk lépéseket az ellen, hogy a környezetünkben elszaporodjanak a szúnyogok. Érdemes a ház körüli, „szúnyogbölcsőként” funkcionáló kisebb vizeket kiönteni, lefedni, illetve rendszeresen cserélni. Egy-egy vízzel teli virágcserépben, vödörben, gumiabroncsban, eldugult ereszben akár ezrével fejlődhetnek a szúnyogok.

Az esővízgyűjtő hordókat ajánlott szúnyoghálóval lefedni, a ház előtti árkokat pedig rendben tartani, hogy hosszabb ideig ne tudjon bennük megállni a csapadék.

szunyoggyerites_210622

Ablakunkra szereljünk szúnyoghálót, kertünkbe ültessünk olyan virágokat, amelyeket messzi elkerülnek a vérszívók. Ilyen például a levendula, a citromfű, a büdöske, a muskátli, a menta, a bazsalikom és a rozmaring.

 

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email