erdi-spartacus-birkozas-csapat

Dobogóra állhattak a birkózó Kaszás-testvérek

erdi-spartacus-birkozas-csapat

Dobogóra állhattak a birkózó Kaszás-testvérek

Két érmet szereztek az Érdi Spartacus SC birkózói a 20 év alattiak országos bajnokságán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Eredményes versenyt tudhat maga mögött az érdi birkózóklub. A korosztályos viadalon az érmes pozíciókat ezúttal két leányzó szállította.

Kaszás Elza 59 kilogrammos súlycsoportban ezüstérmet, míg testvére, Kaszás Lilla 76 kilogrammos súlycsoportban bronzérmet szerzett a szabad és kötöttfogású férfi és női U20-as birkózó országos bajnokságon.

„Örülök a második helynek, hiszen egyel idősebb korosztályban indultam. Ez jó felkészülés és tapasztalatszerzés volt, annál is inkább, mivel jövőre már itt fogok versenyezni. Első meccsemen attól a lánytól kaptam ki, aki a felnőtt magyar bajnokságot is megnyerte, rajta nem tudtam fogást találni. A következő ellenfelem is ügyes birkózó, nem tudtam, mire számítsak, hiszen még nem volt közös meccsünk, így nagy öröm volt számomra, hogy tussal tudtam nyerni még az első félidőben. Úgy érzem, elégedett lehetek ezzel a teljesítménnyel. A mostani tapasztalatok, a nyári edzőtáborok, illetve az őszi versenyek elég alapot adnak majd ahhoz, hogy bizakodva nézzek a jövő, illetve az U20-as korosztályban való szereplésem elé”

— nyilatkozta az ÉrdMost-nak Kaszás Elza.

„Nem vagyok teljesen megelégedve a helyezésemmel, mert a második meccsemen kikaptam, pedig nyerni is tudtam volna. Szerintem egész jól birkóztam a versenyen, főleg hogy még U17-es vagyok. Jó felkeszülés volt ez a verseny a jövő évre, hiszen 2024-ben már ebben a korosztályban fogok birkózni és remélem, akkor meg is tudom nyerni”

— értékelt az ÉrdMost-nak Kaszás Lilla.

A tatai eseményen Baljer Roxána 65 kg-ban negyedik helyen zárt, a szabadfogásúak 92 kg-os mezőnyében Gyenes Bence pedig ötödik lett. Ráadásul Bence indult a kötöttfogásúak között is, ahol szintén az ötödik helyen végzett.

Fotó: Érdi Spartacus SC

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email