vihar_iteletido_storm

Ítéletidő söpör végig az országon, jégesővel, szélviharral

vihar_iteletido_storm

Ítéletidő söpör végig az országon, jégesővel, szélviharral

A barátságtalan időjárás véget vet a korai nyárnak, 15 vármegyét riasztottak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A hétvégén megmutatta mosolygós arcát az időjárás, idén először volt részünk egy kis nyárban, azonban ennek vége, már gyülekeznek felettünk a viharfelhők. Hétfőn már sok helyen lehet számítani felhőszakadásra, több vármegyére is riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

A zivatarokat az ország déli, délkeleti területein lokálisan felhőszakadás kísérheti, de apró szemű jég és átmeneti szélerősödés máshol is előfordulhat.

Kedden a déli óráktól egy közeledő hidegfront hatására északnyugat felől megnövekszik a zivatarok kialakulásának valószínűsége. A zivatarok fokozatosan a középső, majd a keleti országrészre is átterjedhetnek. Akár 70-80 km/h-s széllökések is lehetnek, ezt jégeső és intenzív csapadékhullás kíséri majd.  A zivatartevékenység éjszakára sem szűnik meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Szerdára valamelyest javul a helyzet, a viharos időjárás már csak az ország keleti felét érinti. Változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. A hajnali 9, 16 fokról délutánra 22 és 28 fok közé melegszik fel a levegő.

 

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email