vorosmarty-jpg-erdmost

Továbbra is az ország egyik legjobb középiskolája a VMG

vorosmarty-jpg-erdmost

Továbbra is az ország egyik legjobb középiskolája a VMG

Néhány helyet rontott a tavalyi helyezéséhez képest, de még mindig a legjobb ötven között az érdi gimi.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Jelenleg az ország 35-ik legjobb középiskolája az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium – derül ki a HVG által közzétett, illetve az Eduline oktatásügyi portál által hivatkozott rangsorból. Jóllehet 2022-ben még a 23-ik helyen állt a VMG, de a száz legjobb hazai középiskolát bemutató listán így is az élmezőnyhöz tartozik.

Szilasné Mészáros Judit, a Vörösmarty Mihály Gimnázium igazgatónője az Érd FM érdeklődésére elmondta: ez az eredmény rangot jelent. És ez még akkor is igaz, ha a lista módszertana némileg átalakult a tavalyihoz képest.

Mint elárulta, a Vörösmarty már hosszú évek óta a legjobb negyven magyar középiskola közé tartozik. Sőt, ha vidék, főváros felosztásban vizsgáljuk, akkor még előkelőbb ez a helyezés.

ballagas_vmg_190503_50

 

„Ez egyfelől növelheti, de legalábbis szinten tarthatja az iskola iránti érdeklődést, másfelől pedig az eredményt, illetve annak részleteit elemezve tanulhatunk is belőle, hogy min kell, érdemes javítani, hogy legközelebb akár még jobban szerepeljünk”- tette hozzá.

Egyúttal hangsúlyozta, lista ide vagy oda, a Vörösmartyban van egy állandóság és biztonság. Vagyis a szülő biztos lehet abban, hogy az a fiatal, aki itt tanul, és persze kellően szorgalmas is, olyan színvonalú oktatást kaphat, hogy később a felsőoktatásban tudja majd folytatni a tanulmányait. És ez a legfontosabb – vélte az iskola vezetője.

ballagas_vmg_190503_21

A sorrendet illetően a lista élmezőnyében is volt változás a tavalyihoz képest, ugyanakkor a dobogót továbbra is ugyanaz a három iskola foglalja el.

1. ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)
2. Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium
2. Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

A HVG-rangsor készítői ebben az évben is – mint mindig – több szempont alapján rangsorolják a hazai középiskolákat. Az egyik ilyen a 10. évfolyamosok kompetenciaméréseinek iskolai átlaga szövegértésből és matematikából.

De fontos szempont volt az érettségi bizonyítványokba bekerült eredmények iskolai átlaga magyarból, matematikából, történelemből és idegen nyelvekből, valamint az emelt szintű érettségik aránya. És persze a magyar egyetemekre, főiskolákra bekerült diákok átlagpontszáma is.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email