Fluor Tomi, Wellhello

Rajtuk a város szemei

Fluor Tomi, Wellhello

Rajtuk a város szemei

Nagyot gurított az Alma, még nagyobbat a Wellhello az Érdi Piknik zárónapján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Futkározó gyerekekkel telt meg a Földrajzi Múzeum kertje az Érdi Piknik fesztivál harmadik, utolsó napján: vasárnap délután számos család jött el, hogy megnézze a közkedvelt Alma együttest. Akadt tehát dolga mutatványosoknak – a buborékmesternek és zsonglőröknek – ahogy az Érdi Civil Állatmentők önkénteseinek is, hiszen sok kicsi szeretett volna kutyát simogatni; aki pedig segíteni is szeretett volna az alapítványnak, egyedi nyakörv vásárlásával támogathatta munkájukat.

A délutáni matiné sztárja ugyanakkor egyértelműen az Alma együttes volt, aki olyan slágerekkel vált a gyerekek kedvencévé, mint a „Ma van a szülinapom” vagy a Mennyi selymes puhaság. Almáék némi késéssel érkeztek – ahogy frontemberük, Buda Gábor mentegetőzött, „utunkat állta a pápa” –azonban friss, önironikus, gyereket és felnőtteket is szórakoztató koncerttel kárpótolták az amúgy sem sértődős közönséget.

Az sem lehetett különösebb meglepetés, hogy a fent említett slágerek is elhangoztak a koncerten, Buda és bandája viszont profi szórakoztatók: több százan nevettek fel, amikor az énekes előadta az apák állítólagos kedvencét, a szülők által az őrületig hallgatott Bogyó és Babóca-főcímdalt. Nagyot szólt a Nád a házam teteje -nótafeldolgozás is, amit csapat saját bevallásuk szerint 27 éve játszik, a közönség azonban ezúttal is örömmel fogadta, nyakon ülő gyerkőcök próbálták mutogatni, milyen is a háztető, amire rászáll a cinege.

Mintha az időjárás is egyeztetett volna a szervezőkkel, csak a koncert után érkezett meg eső. A múzeumkert rövid időre ki is ürült, ám ez csak átmeneti szünetnek bizonyult: este nyolckor már több ezres tömeg várta a fesztivál és az utolsó nap sztárvendége, a Wellhello érkezését.

A színpad előtt már lépésnyi hely sem akadt, sokan padokra álltak, hogy jobban lássák a komoly fénytechnikával megtámogatott színpadi show-t. Aztán elstartolt a koncert, a baseballsapkás, örökifjú Fluor Tomi pedig a Gyere és táncolj-jal vadította meg még ifjabb közönségét.

Villogott sok a reflektor és közönség válaszaként a mobilok tömege, a Wellhello táncos lányai észvesztő bemutató tartottak, míg szólt a Város szemei című dal. A Wellhello megcsinálta a város megabuliját, az Érdi Piknik pedig azt a fesztivált, ahol évről évre érdemes kilátogatni.

 

Szöveg, fotó: Koncz Tamás

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email