alma_egyuttes_5

Felpofozta az Alma együttes énekesét egy gyerek

alma_egyuttes_5

Felpofozta az Alma együttes énekesét egy gyerek

Hétvégén az Érdi Pikniken azonban biztos imádni fogják őt a lurkók.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Április 28 és 30-a között ismét mulat a város. Az Érdi Piknik azonban nem csak a bulizni vágyó fiataloknak kínál programokat, hanem a gyerekeket és családokat is várják. Például az Alma Együttes vasárnap délutáni koncertjére.

Buda Gábor, az ország egyik legismertebb és legnépszerűbb gyerekzenekarának frontembere az Érd FM kérdésére elárulta, hogy már-már hazatér városunkba, hiszen nem csupán egy zenészbarátja, hanem a testvére is itt él.

Mint elmesélte, ahogy sok más zenész, anno ők is a csajozás miatt fogtak hangszert a kezükbe, a kezdetekben pedig a saját korosztályuknak játszottak, és csak később kanyarodtak a gyerekek felé.

Kezdetben a verseket megzenésítő Kaláka együttes volt a példa, majd a gyerekeknek szóló popzene felé vették az irányt. Ez visszatekintve jó döntés volt, mert csodálatos élmény ennek a korosztálynak zenélni.

Buda szerint, noha ők alapvetően egy zenés előadással lépnek a közönség elé, a gyerekeknek mégis az a legfontosabb, hogy a színpadon álló embert a játszótársának tekintse. Alakuljon ki egy kapcsolat, akár barátság a gyerek és az előadó között.

„Nem az akkordok felbontásában gyönyörködnek, hanem, hogy megfelelően idióta-e a bácsi”

– fogalmazott a zenész.

Persze érteni is kell a gyerekek nyelvén, de még így is adódhatnak igen furcsa, sőt mi több, kínos helyzetek. Budai egyik fellépésén előfordult, hogy kihívott egy gyereket a színpadra, aki úgy tett mintha súgni szeretne neki valamit, ezért lehajolt hozzá, majd a jelenlévők legnagyobb meglepetésére a srác egy óriási sallert adott az énekesnek.

Buda Gábor az Alma Együttes talán legismertebb daláról, a „Ma van a szülinapom” című szerzeményéről is elmondta a véleményét. Számára büszkeség, hogy sikerült egy olyan számot írni, amit nem csak a gyerekek ismernek, hanem akár a felnőttek is mámorosan üvöltik egy lagziban.

Az Alma Együttes koncertje április 30-án vasárnap délután fél ötkor kezdődik a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében, ami annyiban különleges lesz, hogy Buda ezúttal csak a jobb kezét tudja használni, ugyanis a másik kezében elszakadt egy ínszalag. Ennek oka, hogy úgy emelte meg a kutyája házát, hogy abban az eb is bent volt. Így ő jobbára csak integetni fog, de a zenésztársak kisegítik majd.

A teljes beszélgetést itt tudja meghallgatni.

Fotó: Facebook/Alma Együttes

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email