korosi_erd_kezilabda_gyozelem

Cseh Máté bravúrjával győztek az érdi kézis fiúk – videó

korosi_erd_kezilabda_gyozelem

Cseh Máté bravúrjával győztek az érdi kézis fiúk – videó

Egyre közelebb kerülnek a férfi kézilabdázóink a hőn áhított álmaikhoz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Remek hétvégét zárt a Kőrösi KDSE-Treff 99 férfi kézilabdacsapata. A legutóbbi szezonban a Pest megyei másodosztályból az elsőbe jutó gárda idén sem adta alább a terveiből, hiszen az NB II felé vette az irányt. Ennek megfelelően élen végzett Narancsik Imre csapata az alapszakaszban, majd a negyeddöntős párharc következett az Üllői KSE II ellen.

Úgy tűnt, a bajnokság első felében mumusnak számító rivális ezúttal is borsot tör az érdiek orra alá, ugyanis a csata első felvonását 21-18-ra megnyerte. A vasárnapi visszavágónak tehát úgy vágott neki a Kőrösi, hogy nem elég győznie, legalább négygólos siker kell a biztos továbbjutáshoz.

Mégis a vendégek kezdtek jobban a Treff Sportcsarnokban, 6-4-nél és 14-12-nél is kettővel álltak jobban. A félidő végére egy gólra felzárkózott a házigazda Zeitler Dániel góljával, de összesítésben cseppet sem volt jó helyzetben.

A második játékrészben megrázták magukat a hazaiak, előbb a rájátszásra igazolt Zalai László egyenlített, majd újabb négy találattal a 36. percben már 18-14-re vezetett. Az üllőiek nem tudtak megújulni a folytatásban, a frissebben és agilisabban kézilabdázó házigazdák végül ledolgozták a hátrányukat, és fölényes, 33-24-es sikert arattak.

A találkozó és egyben a Kőrösi legeredményesebb játékosa a tíz gólig jutó Cseh Máté volt. Az érdi alakulat 51-45-ös sikerrel búcsúztatta ellenfelét és bejutott az elődöntőbe.

Férfi kézilabda Pest megyei I. osztály, negyeddöntő, visszavágó 33-24 (12-13)
Érdi gólok: Cseh 10, Zeitler 7, Bauer 6, Zalai 4, Balázs 3, Gyöngyösi, Smid, Veres 1-1

„Az első félidőben kicsit idegesen kezdett a csapat, védekezési hibák, kihagyott ziccerek, eladott labdák miatt egygólos hátránnyal vonultunk szünetre. A pihenő alatt rendezni tudtuk a sorokat, és a második félidő elején sikerült ellépni három góllal. Feljavult a védekezésünk, illetve a sok ziccert ki is használtuk, így végül nagy különbséggel tudtunk nyerni.

Kiemelni nem szeretnék senkit, voltak kimagasló teljesítmények, de ez a második félidő igazi csapatmunka volt. Ezúton is szeretnék gratulálni a csapatomnak, nagyon büszke vagyok rájuk! Ezt a győzelmet a szurkolóknak is nagyon köszönjük, hogy ilyen hangulatot teremtettek nekünk”

— értékelt az ÉrdMost-nak a lefújást követően Narancsik Imre edző.

„Az első félidő hasonlóan kezdődött, mint ahogyan lezajlott az első mérkőzés. Támadásban elhamarkodott és rossz lövések, valamint eladott labdák jellemezték a játékunkat. Ezt az ellenfél türelmes játékkal kihasználta, így minimális előnyt birtokolt. Az öltözőben megbeszéltük, mit kell tennünk azért, hogy a javunkra fordítsuk a párharcot. A második félidő elejétől nagyon feszes lett a védekezésünk, ebből gyors és könnyű gólokat tudtunk lőni.
Ekkor megszereztük azt az előnyt, ami már nekünk kedvezett. Úgy érzem, ekkor tudott megnyugodni a csapat, értékesítettük a helyzeteinket és innen már nem volt kérdés ki jut tovább a végén. Az ellenfél próbált védekezést váltani, de mindig találtunk ellenszert a változtatásokra. A végére kialakult a reális különbség a két csapat között”
— nyilatkozta az NB I-es rutinnal is rendelkező Zalai László.
Így nyertek az érdi férfi kézilabdázók és jutottak elődöntőbe:

Fotó, videó: Pecsuvácz Péter

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email