parkolas_jpg_erdmost

Továbbra sem kell fizetnünk Érden a parkolásért

parkolas_jpg_erdmost

Továbbra sem kell fizetnünk Érden a parkolásért

A megoldás a kötött vasúti közlekedésre való kapcsolódás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szűcs Gábor alpolgármester az ÉrdFM 101.3 Bundáskenyér című műsorának vendége volt szerda reggel, és a parkolási nehézségekről beszélt.

„A városközpontban még megoldható a parkolás, csak keresgélni kell, ugyanakkor nem szabad elbagatellizálni a problémát – jelentette ki Szűcs Gábor. – Egyre többen vagyunk, a parkolóhelyek száma pedig nem nő. Az a legfőbb gond, hogy nincsenek meg azok a tömegközlekedési lehetőségek, amelyek ráhordási lehetőséget biztosítanának a vasútra, ezért sokan a városközpontban teszik le az autójukat” .

P+R parkoló Érd nagyállomáson

Jó megoldás lehetne a parkolás segítése is, például különféle telefonos applikációkkal. Ezekkel könnyebben találnának szabad parkolóhelyet a városközpontba érkezők. Szűcs Gábor elmondta azt is: a városvezetés a P+R parkolók felújításával tudott enyhíteni a helyzeten, és egy új buszjáratot is indítottak, de csodát önerőből, anyagi támogatás nélkül nem tudnak tenni.

„Csőzik László polgármester évekkel ezelőtt tárgyalt az illetékesekkel, és szóbeli ígéretet kapott központi P+R parkoló bővítésére és létrehozására. Annak érdekében is tárgyalt, hogy a Parkvárost egy szárnyvonallal a kötött pályás közlekedéshez lehessen csatolni. De ebből sem lett semmi” – mutatott rá az alpolgármester. Aki úgy vélte, a kötött pályás közlekedésre való ráhordást (új buszjáratokat, ezek mentén P+R parkolók kialakítását) uniós forrásból lehetne megoldani.

 

parkolo_stop_shop200122

Rámutatott arra is, hogy a város öt vasúti megállóhelyéhez mind tartozik P+R parkoló, ezek közül Érd alsó és Érd felső maximálisan kihasznált, de a többi korántsem.

„Nemrég újítottuk fel a Porcsinrózsa utcai parkolót, ami 35 férőhelyes, és kevesen veszik igénybe. Érd nagyállomáson két parkoló is létesült, és itt is vannak üres helyek. Való igaz: a városközpontba koncentrálódik a forgalom nagy része, és ezt a terület már nehezen bírja. Ugyanakkor ha nem is azonnal, de itt is tudnak helyet találni az ingázók.”

Szűcs Gábor elmondta, eddig nem volt szükség új, szigorúbb parkolási rendelet bevezetésére, de gondolkoznak a lehetőségen. A KRESZ eleve szigorú jogszabály, amit a rendőrség és a városrendészet következetesen igyekszik betartatni.

vasutfeluj-erd-felso_vasuti_megallohely

És most tekintsünk egy kicsit kijjebb, hiszen nem csak a központi részen, hanem a város kertvárosi területein is gondot jelenthet a parkolás. Többen panaszkodnak arra, hogy a szomszédjukhoz érkező vendégek az ő kerítésük előtt állnak meg. Ezt megelőzendő a lakók kőtömböket helyeznek ki, ami szabályellenes, ugyanis közterületen nem akadályozhatják meg a szabad parkolást.

 

 

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email