teszedd_220502

Érdi zöldbarátok szemétgyűjtésre várják a helyieket

teszedd_220502

Érdi zöldbarátok szemétgyűjtésre várják a helyieket

Április 22-28. között zajlik az országos TeSzedd! akció, amelyhez Érd is csatlakozik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A TeSzedd! hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amely az idei évben 11. alkalommal kerül megrendezésre. Érden előreláthatóan 6-8 helyszínen gyűjtik majd a szemetet az önkéntesek, mondta S. Bitskey Kata az Érdi Környezetvédő Egyesület fenntarthatósági szakértője az Érd FM-nek.

„Az akció résztvevőinek nem szenvedélye a szemétszedés, annál is inkább a tiszta környezet és a természet szeretete”

– hangsúlyozta a szakember.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a civilek partnere az önkormányzat. A város hulladékgyűjtő cége az ÉTH is felmérte azokat a területeket, ahol érdemes gyűjteni az illegálisan elhelyezett hulladékot, így gyűjtőpontokat is kijelöltek, de ezek még továbbiakkal is kiegészülhetnek.

teszedd_190327

S. Bitskey Katától megtudtuk, hogy a civilek ezúttal is nagyon aktívak, hiszen már elindult a szervezkedés, sokan regisztráltak az eseményre. Aki pedig csatlakozni szeretne, április 11-ig még megtetheti a hulladékgyűjtési akció hivatalos honlapján, a regisztráció menüpont alatt.

Amint a regisztráció lezárul, megjelennek majd azok a konkrét helyszínek, ahol lehet csatlakozni a hulladékgyűjtési akcióhoz. Tehát április 11. után tudnak bejelentkezni azok, akik korábban regisztrálták magukat.

Az egyesület két helyszínen biztos, hogy gyűjt majd szemetet. Egyrészt az Iparos út végén található buszforduló környékét célozzák meg, valamint az Esztergályos út környékén is dolgoznak majd, beleértve a Levendulást is.

teszedd_211023

Helyi szervezésben az Alsóvölgyi út is megtisztul majd, továbbá az Érdnyugat Egyesület is két helyszínen tervezi szedni a szemetet a Fundolkia tér környékén, de előkészületek vannak már Parkvárosban és a Tesco áruház környékén is.

A gyűjtéssel kapcsolatos általános információkat a ITT lehet megtalálni, az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című reggeli műsorában elhangzott beszélgetést pedig alább lehet meghallgatni:

fotó: archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email