cabbage-patch-kid-5176870_1920

Vajon a MOL is el tudja szállítani a szemetet?

cabbage-patch-kid-5176870_1920

Vajon a MOL is el tudja szállítani a szemetet?

Aggódnak az érdi hulladékgazdálkodási társulásban résztvevő önkormányzatok, hogy mi lesz július 1-e után.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tavaly nyáron jött a hír, hogy a Mol Nyrt. nyerte el a Magyar Állam által kiírt hulladékgazdálkodási koncessziós pályázatot. Ennek értelmében, 2023. július 1-e után 35 éven át a magyar olajipari vállalat végezheti a hazai települési szilárdhulladék begyűjtését és kezelését, valamint az iparági fejlesztésekről is neki kell gondoskodnia.

A Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. egyébként a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től, vagy ahogy a hírekben gyakorta emlegették: a kukaholdingtól veszi át a feladatot.

A változások természetesen Érdet, illetve a városunkban működő, de a szolgáltatást számos környező településen is ellátó Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft-t is érintik. De, hogy mégis hogyan, ebben a tekintetben van bizonytalanság, ami viszont egyértelmű, hogy július 1-től már nem az önkormányzatok dolga lesz a hulladékszállítás és hulladékkezelés.

Ennek az átállásnak a kapcsán találkoztak még pénteken a helyi hulladéktársulásban résztvevő önkormányzatok polgármesterei, hogy egyeztessenek a változásokról, és feltegyék kérdéseiket a MOL képviselőjének, olvasható Csőzik László Facebook bejegyzésében.

Érd polgármestere a posztban aggodalmának ad hangot, hogy minden rendben lesz-e. Ugyanakkor hozzáteszi, a találkozón ígéretet kaptak arra, hogy nem változik a finanszírozás szintje, és nem csökken majd a szolgáltatások színvonala sem.

Egyúttal hangsúlyozza, hogy a társulás a változások ellenére is együtt marad, mondván, hogy ebben a formában sokkal nagyobb erőt képviselnek és hatékonyabban tudnak lobbizni az itt élők érdekében, mint külön-külön.

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email