A pékség tetején a vihar után.

„Imádkozott édesanyám, hogy ne történjen tragédia” – videó

A pékség tetején a vihar után.

„Imádkozott édesanyám, hogy ne történjen tragédia” – videó

Fent jártunk a pékség tetején, aminek egy részét lesodorta a hétfői vihar.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A statikus már látta korábban, a biztosító munkatársa délelőtt járt a helyszínen, a műszaki ellenőr véleményére még várnak. Viszont Kimi Durakunak, a Duraku Pékség tulajdonosának becslése szerint 10 milliós kár is keletkezhetett az épületben, aminek a hét eleji vihar tépte le a tetejét.

Ahogy arról az ÉrdMost is beszámolt, a Velencei úton működő pékség tetőszerkezete nem bírta a brutális erejű széllökéseket és lekapta az üzlet tetejét, ami a főútra zuhant, magával rántva két villanyoszlopot, amelyek közül az egyik a bolt előtt álló autókra zuhant.

A pékség néhány nap kényszerű zárva tartás után már ismét várja a vásárlókat, de mint azt Kimi Duraku elmondta, még rengeteg tennivaló van a baleset miatt. Kérésünkre meg is mutatta, hogy jelenleg milyen állapotban van a tető, aminek a maradványait most saját kezűleg kezdte el rendbe rakni.

 

Hozzátette, pillanatnyilag a megmaradt szerkezetet próbálja meg elbontani illetve a vizet lesöpörni a tetőről, ugyanis az elmúlt napok esőzései miatt azóta folyamatosan beázik az épület.

 

A feltehetőleg több milliós kár mellett két napig nem nyithatott ki a pékség, ami szintén jelentős kiesés számára. Ettől függetlenül, boldog, hogy nem történt nagyobb baj. Miközben édesanyja a szobában imádkozott, hogy ne legyen tragédia, ő is többször felment az akkor még meglévő padlásra, mert érzékelte, hogy gond lehet, de eszébe sem jutott, hogy a szél le is ránthatja a tetőt. Kimi szerint egész egyszerűen rosszul volt rögzítve a tető, ezért kaphatott bele a szél, de ahogy azt már korábban is hangsúlyozta, ő nem ács, hanem pék, de van a házra garancia.

Fotó, videó: ÉrdMost/Szűcs Gergely

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email