vonat_varo_emberek

Összeomlás: dühös utasok verik az érdi jegypénztár ablakát

vonat_varo_emberek

Összeomlás: dühös utasok verik az érdi jegypénztár ablakát

Káosz az érdi vasútállomásokon, vezetékszakadás miatt nem járnak a vonatok.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Ne haragudjon, hogy kiabálok, de olyan sok az ideges utas, volt, aki rám verte az ablakot, úgy, hogy minden lerepült” – így mentegetőzött az Érd alsó vasútállomás jegypénztárosa szerda reggel az utasoknak. A vasúti közlekedés összeomlott ezen a hajnalon, a munkába, iskolába igyekvők pedig hiába vártak megfelelő tájékoztatást . Ami persze nem a pénztáros hibája, mégis rajta csapódtak le az indulatok.

A gondot az okozta, hogy a Déli pályaudvar és Kelenföld között leszakadt a felsővezeték, emiatt vonatkimaradásra, jelentős késésekre számíthatnak a közlekedők.
Ilyen sajnálatos helyzet bármikor előfordulhat, a fő probléma az, hogy az állomásokon nem tudnak megfelelő tájékoztatást adni. A jegypénztáros látja ugyan, hogy egy-egy vonat épp hol jár, de hogy eljut-e az adott megállóig, arról már nincs információja. Ráadásul a MÁV applikációja sem frissült a kora reggeli órákban, nem közlekedő vonatoknál pár perces késést jelzett csupán.
A MÁV a honlapján az alábbiakról tájékoztatta az utasokat: 
A torlódások és késések enyhítése érdekében az elővárosi S10-es, S12-es, S40-es, S42-es, Z30-as vonatok egy része a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkezik és onnan is indul. A Százhalombattáról a Déli pályaudvarra 10:02-kor, 11:02-kor és 12:02-kor induló S40-es vonat (4315, 4325, 4335) nem közlekedik. A Déli pályaudvarról Százhalombattára 9:20-kor, 11:20-kor és 12:20-kor induló S40-es vonat (4342, 4324, 4334) nem közlekedik.

A Tárnok-Érd-Budapest közötti Volánbusz helyközi járatokon 9 órától elfogadják az érvényes vasúti menetjegyeket és bérleteket.

Aki vonattal indulna útnak, jó, ha tudja:  a leszakadt felsővezetéket várhatóan csak kora délutánra állítják helyre a szakemberek. 

Bővebb információk itt.

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email