szerelo1_jpg_pixabax

Kész, vége: Nem éri meg többé fusizni Érden

szerelo1_jpg_pixabax

Kész, vége: Nem éri meg többé fusizni Érden

Hadüzenetében hatékony fellépést ígért Csőzik László a kontár autószerelők és illegális műhelyek ellen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Megelégelte az érdi polgármester a sufnikban, garázsokban működő illegális autószerelők tevékenységét. Mint azt a Facebookoldalán írta, a kontár „üzemekkel” nemcsak az a probléma, hogy baleset- és tűzveszélyesek, hanem az is, hogy a keletkező szeméttől, veszélyes hulladéktól a környező erdőkben szabadulnak meg. Ráadásul nem szakemberek végzik az autók javítását, sokszor becsapják az ügyfeleket. Nem elég, hogy Érd lakóövezeteiben tilos ez a tevékenység, de a vállalkozók nem adnak számlát és nem fizetnek adót sem.
Az ügy az Áfonya utcai, februári tűzeset kapcsán került most előtérbe. Mint azt az ÉrdMost megírta, akkor ott egy illegális szerelőműhely kigyulladt, a lángok átterjedtek két ügyfél javításra váró autójára is. Bár ennek a garázsműhelynek az engedély nélkül végzett tevékenységét korábban betiltotta a Polgármesteri Hivatal, az emberek ennek ellenére pofátlanul dolgoztak tovább.
„Van jogalapunk fellépni, de ehhez bizonyítanunk kell, hogy a „műhely” tulajdonosa nem a hobbiját űzi, nem a gyereke járgányát bütyköli, hanem a profit, a haszonszerzés céljával ügyködik” – írta oldalán a polgármester.
Fotó: Képünkön az Áfonya utcai tűzeset. Forrás: Csőzik László közösségi oldala
Hogy ezt bebizonyíthassák, a polgármester arra kérte a hivatal munkatársait, hogy egyeztessenek az adóhatósággal, lépjenek fel közösen a kontárok ellen például próbavásárlásokkal. A városrendészektől, polgárőröktől padig azt kérte, hogy azonnal jelentsék, ha ilyen műhelyeket vesznek észre, és bátran bírságoljanak is az arra jogosultak.
„A bizonyításhoz szükségünk van a lakosság segítségére is. Nem elég a Facebookra kiírni, hol láttak ilyen műhelyt! Ha nem kapunk bejelentést, hivatalunk nem mindig értesül róluk” – mutatott rá a polgármester.
Az ügyfelek a bejelentéseket a jegyzo@erd.hu címen, vagy személyesen az Alsó utca 3. szám alatt (ügyfélfogadási időben) az Igazgatási és Hatósági Főosztályon tehetik meg.
Garantáljuk – törvény is kötelez minket erre –, hogy a panaszosok adatait zártan kezeljük, biztosítjuk a tanúk anonimitását, a bejelentést is zárt borítékban őrizzük
– ígérte Csőzik László. Aki azt is megvizsgáltatja, milyen helyi jogszabályokat kell szigorítani, hogy erősebb jogosítványa legyen a hivatalnak.
Dolgoznak a közterület-használati rendelet módosításán, és kezdeményezni fogja a kormánynál, hogy a magáningatlanokon tárolt, felhalmozott hulladékhegyek felszámolása ügyében az önkormányzat kapja vissza az elvett hatásköreit.
A polgármester bejelentésére szinte csak helyeslő reakciók érkeztek az olvasóktól, igaz, akadt, aki szerint a bejelentés besúgórendszer kialakulásához vezet majd. Viszont ezzel az aggállyal a többi hozzászóló nem értett egyet. Sőt, többen panaszkodtak arra, hogy roncsautókat parkoltatnak az út szélén, vagy az ingatlanjaikon, és azt kérték a városvezetéstől, hogy ez ügyben is intézkedjen.

Fotó: ÉrdMost, Csőzik László/Facebook, Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email