torokbalintiutkorforg_230227

Változik a Törökbálinti út közlekedési rendje

torokbalintiutkorforg_230227

Változik a Törökbálinti út közlekedési rendje

Március 20-án indul az év egyik legfontosabb csomópontépítése, a Törökbálinti – Folyondár – Szövő utcák kereszteződésében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A munkálatok miatti forgalmi változásokról az önkormányzat közösségi oldalán adtak hírt.

A Törökbálinti út Törökbálint felé egyirányú lesz az Iparos út és a Szövő utca közötti szakaszon, az egyirányú forgalom egyelőre a jobb oldalon halad.

A Szövő/Folyondár utcai kereszteződés és a Takács/Tiszafa utcai kereszteződés között is egy sávon (bal oldalt) közlekedhetünk majd, de itt váltott irányú lesz a forgalom.

A lámpákat úgy programozza majd a kivitelező – forgalomszámlálási adatok alapján –, hogy azok alkalmazkodjanak az adott időszakban jellemző forgalomhoz, elkerülendő, hogy beduguljon a teljes városrész.A  Szövő-Folyondár kereszteződésben ideiglenes jelzőlámpa fogja irányítani a kanyarodó forgalmat is.

A Szövő és a Folyondár utcák teljes hosszban kétirányúak maradnak az építkezés ideje alatt is. A többi keresztutca is elérhető lesz a belső párhuzamos utcákról.

A buszok Törökbálint irányába továbbra is a Törökbálinti úton, míg Törökbálintról Érd fel a Kádár utcán járnak majd, ahol a Szedő utca torkolata előtt ideiglenes buszmegállót alakítanak ki.

A Kádár utcát egyirányúvá tették az Iparos utca irányában.

A kereszteződés felújítása az Európai Unió támogatásával valósul meg. A lámpás csomópont kiépítése során teljesen megújul az útszerkezet, az érintett szakasz és a buszmegállók közvilágítása, kicserélik az út alatt a közműveket, továbbá járda és zebra is épül. A beruházásról bővebben itt írtunk.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email