emlékmű

Szórakozva tiszteleghetünk 1848 hősei előtt március 15-én

emlékmű

Szórakozva tiszteleghetünk 1848 hősei előtt március 15-én

Gazdag programok várják a családokat a forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ünnepi események sora már előző este, március 14-én elkezdődik. Az Érdligeti Általános Iskola 18 órára fáklyás felvonulást szervez az iskolaudvartól (Diósdi út 95-99.) a Tállya utcai emlékműhöz.

A március 15-i hivatalos városi programok is a Tállya utcai emlékműnél kezdődnek. Délelőtt 9.30-kor koszorúzás lesz, ahol Csőzik László polgármester mond ünnepi beszédet. Közreműködik a vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Hagyományőrző Egyesület és a Harmónia Vegyes Kar.

marcius15kokarda_190315

Érd Megyei Jogú Város közéleti, tudományos és művészeti díjainak, kitüntetéseinek átadására 11.00 órakor kerül sor a Polgárok Házában. Kiveszi a részét a méltó megemlékezésből a Szepes Gyula Művelődési Központ, amely 14-20 óra között családi napot szervez a Magyar Földrajzi Múzeum Kertjében.

A 14.00 órai kapunyitást követően a Mikecz Kálmán Huszár Bandérium közreműködésével Minden kiderül, amit a huszáréletről tudni szeretnél! Ezt követően 15.00  órakor látható Fazekas Mihály megunhatatlan örökzöldjének feldolgozása, a Lúdas Matyi, a Hahota színház előadásában.

Íme egy kis ízelítő a Hahotások ajánlójából: „Nem ismerek olyat, aki még nem látta./ De ha igen, biztos leesett az álla./Döbrögi a pálcát Lúdas Matyin táncoltatta. De a főhőst ez el nem tántorította.”

16.30-tól a Kalap Jakab zenekar szórakoztatja a kicsiket, majd a rajzpályázat eredményhirdetése után 18.30-kor az Aurevoir zenekar ad koncertet a nagyoknak.

A délután folyamán mindvégig interaktív programok várják a családokat. Lehet huszárkodni, íjászkodni, népi fajátékokat kipróbálni, kézműveskedni, fotószínházban kíváncsiskodni, arcfestést, kitűzőkészítést kipróbálni.

Akit a TALPRA ÉRD! rendezvény programjainál tudományosabbra vágyik, a Magyar Földrajzi Múzeumban 15 órakor Székely Kinga (barlangkutató, geográfus) tart előadást Petőfi Sándor látogatása a Baradla-barlangban címmel.

A múzeum látogatása és a programokon való részvétel egész nap ingyenes.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email