bed-1839564_1920

Segítség a várandosság útvesztőjében

bed-1839564_1920

Segítség a várandosság útvesztőjében

A családtervezés labirintusában mutatná meg a helyes irányt egy érdi kötődésű egészségügyi kezdeményezés, a Burokbrigád.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érden élő Sevcsik-Magyar Anna 2015-ben hozta létre a Babagenetika Egyesületet. Ahogy az a civil egyesület honlapján olvasható, az alapító személyes érintettsége mutatta meg, hogy milyen nagy szükség van a termékenységi és a várandósság alatti vizsgálatok minél szélesebb körű megismertetésére, illetve arra is, hogy ezek az információk mindenki számára elérhetőek legyenek alanyi jogon.

Mint írják, a Babagenetika Egyesület azóta több ezer leendő szülőnek segített a családalapításban. Az egyesület jelen van a családtervezés minden állomásán a fogantatás előtti időszaktól a terhességen át egészen a csecsemőkorig.

Az egyesületünk hídként szolgál a magyar egészségügy, az állam és a családalapításról, illetve -bővítésről álmodozó közösségünk számára.

Ezt a tevékenységet szeretnék most még hatékonyabbá tenni azzal, hogy az egyesület honlapján belül kialakítanának egy olyan aloldalt, ahol az eddigieknél is egyszerűbben és átláthatóbb módon lehetne hozzájutni a szükséges információkhoz.

A Burokbrigád

 

Vagy ahogy ők fogalmaznak: „A BurokBrigád célja, hogy létrehozzunk egy olyan interaktív térképet, amely utat mutat a várandósság labirintusában. A szülésznővel, perinatális szaktanácsadóval, nőgyógyásszal, klinikai genetikussal, szülész-nőgyógyásszal, ultrahang specialistával bíró csapat egyedülálló online labirintust álmodott meg, amit gamifikációs megoldásokkal tesznek majd interaktívvá, élményközpontúvá és edukatívvá. Bemutatják, hogy milyen testi változások és elváltozások történhetnek a magzattal a fogantatástól kezdve a várandósság során, melyiknél milyen utat érdemes választani. A projekt megvalósulásával sok gyermek életét tudják majd megmenteni, és jobbá teszik hozzátartozóik megélését is.”

Ráadásul, hogy ez az ötlet megvalósuljon, ahhoz most bárki, így akár az ÉrdMost olvasói is hozzájárulhatnak, hiszen a Burokbrigád is ott van a döntősök közt az idei a Richter Anna Díj pályázatán.

IDE KATTINTVA többet is megtudhat a díjról, a Burokbrigádról, valamint a szavazás menetéről.

A Richter Anna Díj célja, hogy hozzájáruljon az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területeinek fejlesztéséhez olyan innovatív ötletek felkarolásával, amelyek minőségi változást hoznak nem csak az ezekben a szektorokban dolgozók, hanem mindannyiunk életébe.                                                                                                                                                                Forrás: gedeonrichter.com

 

Itt lentebb pedig az Érd FM Sevcsik-Magyar Annával minap készített interjúját is meg tudja hallgatni.

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email