futas_200123

Pí-futás, másodszor, a Szikra szervezésében

futas_200123

Pí-futás, másodszor, a Szikra szervezésében

Az érdi kezdeményezés országszerte egyedülálló, és idén még több szolgáltatással bővül.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A nemzetközi π (azaz pí) nap a matematika egyik leghíresebb számának az ünnepe, amit március 14-én ünnepelnek egyre szélesebb körben világszerte. Azért ezen a napon, mert a dátum számjegyei  két tizedesjegyig megegyeznek a π értékével (3,14). Ráadásul 1879-ben ezen a napon látta meg a napvilágot Albert Einstein.

Érden egy különleges rendezvényt szerveznek immár második alkalommal március 18-ára: a 3,14 kilométeres pí-futást. Az ötlet és a megvalósítás az autista gyerekek fejlesztésével foglalkozó Szikra Tehetséggondozó Egyesület elnökéhez, Zádori Henriettához fűződik – a kezdeményezés országszerte egyedülálló.

„Köztudott, hogy Einstein is autizmussal élt, és a mi gyermekeink közül is sokan élnek a számok bűvöletében. Ezért gondoltuk úgy, hogy érdemes lenne megünnepelnünk a pí-napot. Az autizmussal élő gyerekek sok esetben lemaradást mutatnak a mozgás, a sportok területén, de a futás nem tartozik ezek közé, ezért gondoltuk úgy, hogy összekötjük a matematikát és a futást. Szeretnénk a rendezvényt városi eseménnyé tenni, ezért minden érdeklődőt szeretettel várunk” – mondta az ÉrdFM 101.3-nak Zádori Henrietta.

Első ízben tavaly rendezték meg a pí-futást, mintegy kétszáz résztvevővel, és bíznak abban, hogy idén is sokan eljönnek.

„Ez nem verseny, mindenki a saját tempójában futhatja le. A gyermekek 314 métert is választhatnak. Minden tíz éven aluli gyerek aranyérmet kap a nyakába” – tette hozzá Zádori Henrietta.

A pí-futást március 18-án délelőtt szervezik az ófalusi Termál Hotel elől. (Gyülekező 9 órától, rajt 3,14 kilométeren 10 órakor, 314 méteren pedig 10.30-kor.)

Nevezni a helyszínen vagy online lehet. Aki szeretné, 500 forint nevezési díjjal támogathatja az érdi autista gyerekek táborozását, de ez nem kötelező.

A lebonyolítást Botos Enikő, a BSI Futónagykövete és a Százhalombattai SZVISE Atlétika Egyesület szakedzője segíti, az eseményt Érd önkormányzata és az Athlészisz Alapítvány támogatja.

„A támogatásnak köszönhetően több szolgáltatást tudunk nyújtani: mobilvécét helyezünk ki, vizzel, müzliszelettel, ajándékkal várjuk a résztvevőket, és kísérőprogramokat is szervezünk” – tette hozzá a Szikra elnöke.

A Zádori Henriettával készített beszélgetést itt hallgathatják meg:

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő
Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email