22_03_29_erdmost_nincskep

Elindult a kedvezményes ivartalanítási akció

22_03_29_erdmost_nincskep

Elindult a kedvezményes ivartalanítási akció

Szerdától lehet jelentkezni az Érdi Civil Állatmentők programjára, egyelőre csak cicákat várnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Benke-Kovács Gabriella, a szervezet alapító-tagja az Érd FM 101,3-nak elmondta: pályázaton nyertek 2,4 millió forintot, és ebből finanszírozzák az egyelőre csak a cicákat érintő akciót.

Az érdiek a piacinál jóval kedvezőbb áron tudják ivartalaníttatni kedvencüket.

 

Első körben azért a cicákra fókuszálnak, mert tapasztalataik szerint a gazdák sokkal kevesebbet foglalkoznak a macskákkal, mint a kutyákkal – sokan „fogyóeszköznek” tekintik őket.

Nagyon sok a nem kívánt szaporulat, és rengeteg kóbor és kidobott macska mentése miatt keresik meg őket a városban és környékén – szeretnék ezeket a cicákat is ivartalanítani, de ez nem könnyű: mikor egy ilyen kolónia ivartalanításának nekiállnak, valahonnan mindig előkerülnek újabb macskák. „Nagyon nehéz felszámolni ezt a helyzetet, de ha sokszor nekiszaladunk, előbb-utóbb csak megtaláljuk a megoldást” – jegyezte meg.

Az ivartalanítási akcióra az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány közösségi oldalán, vagy email-ben, az erdicivilallatmentok@gmail.com címen tudnak a lakosok.

cica_200704

Az ivartalanításhoz jelentkezési sorrendben osztják ki a sorszámokat – így érdemes mielőbb regisztrálni.

A műtéteket a Városközponti Állatorvosi Rendelőben végzik el, az alapítványtól kapott sorszám alapján kapnak majd időpontot az akcióban résztvevők.

Kandúr cicák operációjához 4 ezer, a nőstény macskákéhoz 8 ezer forinttal kell hozzájárulniuk a gazdáknak. 

Körülbelül 80 macskát tudnak kedvezményesen megoperáltatni, és 40 kutyával számolnak, de azt az akciót később hirdetik meg.

Mivel a kóbor cicák ivartalanítását szeretnék folytatni,köszönettel fogadják magánszemélyek és vállalkozások adományát. A támogatásokat az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány Erste Bank 11600006-00000000-94731400 számára várják. Közlemény: ivartalanítás.

Hallgassa meg az ÉrdFM 101.3 interjúját Benke-Kovács Gabriellával:

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email