birokalapacs_210629

Meghallgatta a bíróság a volt polgármestert a temetőbotrány ügyében

birokalapacs_210629

Meghallgatta a bíróság a volt polgármestert a temetőbotrány ügyében

T. Mészáros András tanúmeghallgatásával folytatódott az a per, amelyet a temetkezési vállalkozás indított az ÉKFI ellen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tanúként hallgatták meg T. Mészáros András volt polgármestert és Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet volt jegyzőt abban a perben, amelyet a Gábriel Könnye Kft. indított az ÉKFI ellen.

A Gábriel Könnye azért nyújtott be keresetet, mert az önkormányzati intézmény 2020-ban felbontotta a temetkezési céggel korábban kötött, a Gábrielre nézve rendkívül kedvező (ám a városra annál kedvezőtlenebb) szerződést.

Az ÉKFI korábbi vezetése 2010 októberében úgy adta oda a városi temető hasznosítását 15 évre a Gábriel Könnyének, hogy a vállalkozáshoz került a kegyeleti tevékenység hasznot termelő részének jelentős hányada, míg a temető fenntartásának költségei továbbra is az önkormányzatot terhelték.

A szerződésben „kimazsolázták” a jövedelemtermelő részeket – például a ravatalozó üzemeltetését és a sírásást –, így a vállalkozásnál landoltak az ehhez kapcsolódó szolgáltatási díjak.

temeto2eudrazse_210428

A fideszes városvezetés 2011-ben, illetve 2015-ben megszavaztatta a közgyűléssel a cégnek fialó szolgáltatási díjtételek emelését, anélkül, hogy tájékoztatták volna a képviselőket: ez a pénz már nem az ÉKFI-hez kerül.

A temető Érd számára hosszú éveken keresztül veszteséges volt, a Gábriel Könnye viszont évről-évre hasznot tudott termelni.

Az ÉKFI álláspontja szerint ez a szerződés nyilvánvalóan jó erkölcsbe ütközött.

(Korábbi cikkünket a témában itt olvashatják.)

A perben január 31-én hallgatták ki tanúként a fideszes politikust, illetve a korábbi jegyzőt az Érdi Járásbíróságon.

Mivel ezt írásban kérték a bíróságtól, kép- és hangfelvétel nem készülhetett róluk, illetve az általuk elmondottakról.  Ugyanakkor a tárgyaláson elhangzottakat a nyilvános jegyzőkönyv rögzíti majd – amint ez megjelenik, beszámolunk róla.

 

Fotók: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email