petofi1

Szelfizzünk Petőfivel!

petofi1

Szelfizzünk Petőfivel!

Számos Petőfivel kapcsolatos program várja az olvasókat a városi könyvtárban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A világhírű költő születésének 200. évfordulója alkalmából több programmal is várja a versbarátokat a Csuka Zoltán Városi Könyvtár. Január 18-ig látható a Petőfi vándorkiállítás – amiről itt írt az ÉrdMost -, a Petőfi-év jegyében pedig „Posztolj egy Petőfit” címmel verseket várnak, és helyeznek ki a könyvtár ablakába.

Egy kis sarkot alakítottak ki a felnőttkönyvtár egyik szegletében, ami a Pilvax kávéházat idézi. Na, ide bárki beülhet, olvasgathat, és a papírból készült, életnagyságú Petőfivel fotózkodhat.

A közelgő kultúra napjához kapcsolódóan irodalmi hetet rendeznek a könyvtárban január végén. Ahol személyesen, illetve online meglepetésekkel, játékokkal várják majd az olvasókat – újságolta Nida Judit igazgatóhelyettes az ÉrdFM 101.3-nak.

És még mindig Petőfi: január 25-én, szintén szerdán 17 órakor , Benczéné Dizseri Márta tanárnő rendezésében Ungvári Zsolt: Petőfi a Pilvaxban című művét mutatja be a könyvtárban a VMG Diákszínpada. Az előadást játszották már a Parkvárosi Közösségi Házban, nagy sikerrel.

Természetesen nemcsak a költőhöz kapcsolódó események várnak minket januárban: 18-án, szerdán, 17 órakor  Cserni Andrással találkozhatunk a könyvtárban, aki most adta ki első kötetét, A farkasfalkát (erről itt írtunk korábban).

És nem maradhat el a családi délután sem, január 24-én, 16 órától a gyermekkönyvtárban várják a kicsiket és nagyokat. A téma a tél lesz. A program előzetes regisztrációhoz kötött.

Hallgassák meg a teljes beszélgetést Nida Judit igazgatóhelyettessel:

 

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email