brunczvik hazaspar

A lokálpatrióta házaspár átadná a stafétabotot

brunczvik hazaspar

A lokálpatrióta házaspár átadná a stafétabotot

Brunczvikné Máté Ildikó és Brunczvik Attila egy fiatal, lelkes utódra bízná az Érdi Hungarikum Klub vezetését.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Brunczvikné Máté Ildikó és Brunczvik Attila vehette át október 23-án az Érd Város Közéletéért díjat. Mindketten itt nőttek fel a városban, számtalan emlék, élmény köti őket ide.

„Szüleim, nagyszüleim és dédszüleim élete összeforrott Érdével. A szakdolgozatomat is Érd irodalmi és történelmi hagyományaiból írtam annak idején a Zsámbéki Tanítóképző Főiskolán, pedig matematika a szakterületem” − mesélte Ildikó.

erdikumlogo_210717

Férje, Attila, az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete egyik alapítója, és egy ideig elnöke is volt.

A négygyermekes házaspár elvégezte Lakiteleken a Varga Domokos Nagycsaládos Közéleti Kollégiumot, ahol megismerkedtek a Hungarikum mozgalommal.

„Láthattuk, hogy ez egy alulról építkező, de felülről is megtámogatott rendszer, és az, hogy két oldalról segítik, stabilitást jelent. Mivel Érden is rengeteg érték van, úgy gondoltuk, érdemes elindítani ezt a mozgalmat a városunkban is”

− mondta Ildikó.

Klubtalálkozó 2018-ban

Nyolc év alatt hetven értéket vettek számba Érden, és lehetne ugyan gyarapítani a sort, de kicsit belefáradtak.

Az Értéktár Bizottság továbbra is működik, de a klubtalálkozók most szünetelnek.

„Úgy érezzük, elfogyott a lelkesedés, nemcsak belőlünk, hanem a tagságból is. Sokat dolgoztunk, sok jó emberrel találkoztunk, akik önzetlenül segítettek minket, és minden találkozó hatalmas töltekezést jelentett. Idén, 2023-ban lesz tíz éve, hogy megalapítottuk az Érdi Hungarikum Klubot, most egy kis szünetet tartunk.”

„Reméljük, találunk egy nálunk fiatalabb embert, aki ezt lelkesen továbbviszi, hiszen annyi minden van még Érden, ami felfedezésre vár”

− mondta Attila, aki nemcsak a műszaki, hanem a hittudományi főiskolát is elvégezte, és feleségével együtt részt vesz az Érd–Tusculanum Plébánia munkájában.

 

10_elo_rozsafuzer_191005_1
Élő Rózsafüzér zarándoklat 2019-ben

Az Élő Rózsafüzér Zarándoklat az ő nevéhez is fűződik (a lelkivezető atyákkal és a plébániaközöségekkel, vezetőikkel együttműködve).

Az ima, a lelki elmélyülés mellett ez a zarándoklat a közösség összekovácsolására és Érd megismertetésére is szolgál: évente mintegy ötszázan vesznek részt rajta, nem csak Érdről.

Van olyan érdi lakos, aki a zarándoklaton sétált végig először Érden.

Ildikó harminchat éve tanít, jelenleg a Kőrösi iskola pedagógusa, és a diákoknak is átadja Érd szeretetét, az Érdikumok ismeretét:

„Ez egy élő értéktár, nemcsak azok kerülnek bele, akiknek már lezárult az életük, életművük. Sőt pont az a lényeg, hogy az Érden alkotó emberek meg tudják mutatni, tovább adják tudásukat, művészetüket. Szervesen beépíthető a tanítás, a nevelés folyamatába minden évfolyamon”.

Most a család áll Attiláék fókuszában, négy gyermekük már kirepülőfélben, emellett szolgálnak a plébánián,és támogatják a rászorulókat is.A házaspárnak azonban számos terve van idénre is:

„Várhatóan hosszú távon ismét felszabadulnak az energiáink, és hatékonyabban újra részt tudunk venni az érdi közéletben”.

Fotók: Balogh Alex, ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email