Lidl

Az érdligetiek nagy álma teljesül az új évben: jön, jön a Lidl

Lidl

Az érdligetiek nagy álma teljesül az új évben: jön, jön a Lidl

Nincs többé kétség, és talán a rezsiválság sem okoz több halasztást – kikerült a nagy kék tábla a telekre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tavasszal végre elkezdik – az elején vagy a végén – és a Fürdő utca-Balatoni őt sarkán álló hatalmas üres telekre áruházat épít a Lidl. Nem tesz jót egy városnak, ha az egyik legforgalmasabb útján egy szakaszon csak a szellemek járnak. Utoljára CBA és közösségi ház volt itt – a régi tiszti kaszinó szomszédságában. Aztán a 2000-es évek elején az önkormányzat eladta a területet a LIDL-nek. Az érdiek azóta várják, hogy megépüljön, minden közmeghallgatáson előkerült a kérdés, hogy mikor lesz belőle valami.

Mivel a 2006-os választások után a fideszes városvezetéssel nem tudott megegyezni a Lidl, aztán jött a gazdasági válság, így az új áruház megépítése a bizonytalanság ködébe veszett. Az értékes telek továbbra is a cég tulajdonában maradt, de a „plázastop” törvény miatt – támogató hiányában – nem volt sok remény a megvalósításra. 2012 óta ugyanis egyedi döntést igényelt minden 400 négyzetméternél nagyobb üzlet zöldmezős építése: az építési engedélyhez be kellett szerezni a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal megengedő nyilatkozatát.

„Nekünk fontos volt, hogy megépüljön az érdligetiek nagy álma, ezért rögtön megkerestük a Lidl vezetését, és megadtunk minden szükséges engedélyt és támogatást, ami rajtunk múlott – hangsúlyozza Érdliget önkormányzati képviselője, Szűcs Gábor alpolgármester. – A Lidl folyamodott is előzetes szakhatósági állásfoglalásért az illetékes kormányhivatalhoz, de nem járt sikerrel. Akkor országgyűlési képviselőnk, Aradszki András segítségét kértem. Nagyjából egy évre rá, 2022 nyarán, a Lidl megkapta az engedélyt. Úgy volt, hogy ősszel elkezdik a beruházás megvalósítását, de az energiaválság következtében annyira elszálltak az árak, hogy a cég külföldi központja úgy döntött: az építkezést 2023-ra halasztják.”

Tapasztalatok alapján nagyjából egy év szokott eltelni az első markolók megjelenésétől a szalagátvágásig, úgyhogy az még nem valószínű, hogy a következő karácsonyra már az új Lidl-ben tud bejglit vásárolni a nép. De a hátralevő időt innen már féllábon is kibírja minden Lidl-rajongó.

Szöveg és fotó: Mihalicz Csilla

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email