kozlekedesalagut_221227

Újragondolnák az érdi útrendszert és a központi parkolást

kozlekedesalagut_221227

Újragondolnák az érdi útrendszert és a központi parkolást

Hét javaslat a zöldebb, élhetőbb jövőért - megjelent a közösségi gyűlés szakmai összefoglalója.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Májusban tízezer érdi lakos kapott meghívót az önkormányzattól Érd első közösségi gyűlésére. A két hétvégét felölelő fórumon ötven, a meghívó alapján regisztráltak közül kisorsolt lakos tanácskozott és fogalmazott meg ajánlást arra nézvést, hogyan alakítsanak ki Érd és az itt élők számára egy élhetőbb, zöldebb jövőt. (A közösségi gyűlésről részletesen itt és itt írtunk korábban).

Az első, június 11-12-ei hétvégi ismeretszerzési szakaszban az ötven résztvevő kilenc szakember előadását hallgathatta meg, így megismerhették az elővárosi létből és a népességnövekedésből adódó érdi kihívásokat, és az ezekre adható válaszok előnyeit, hátrányait.

Az előadásokat követően kerekasztal-beszélgetéseken meg is vitatták az elhangzottakat.

A közösségi gyűlés második, június 25-26-ai hétvégéje a javaslattételről, a döntéshozatalról szólt. A résztvevők ötleteit a szakértők és a városvezetők értékelték, finomították – ezt követte a második körös kiscsoportos együtt-gondolkodás és közös elemzés.

Hét javaslatot támogattak leginkább a gyűlés résztvevői. Minden esetben kidolgozták annak tartalmát, megvizsgálták előnyeit, becsült költségeit és megvalósításuk időtartamát.

A háttérről, a döntési folyamatról és az eredményekről a közösségi gyűlést szervező DemNet Alapítvány a napokban tette közzé részletes összefoglalóját, amit – egy  rövid videóval – itt olvashatnak, nézhetnek meg olvasóink.

Az élhetőbb, zöldebb jövő érdekében a közösségi gyűlés résztvevői az alábbi hét területen fogalmaztak meg és dolgoztak ki javaslatokat:

1. Útrendszer átgondolása a kerékpáros közlekedési rendszer elősegítése érdekében
2. Környezetbarát cégek bevonzása
3. Csapadékvíz-gazdálkodás
4. Alközpontosítás és közösségépítés
5. Zöldfelületek kialakítása
6. A turizmusfejlesztés a helyi adottságok, történelmi és természeti kincsek kiaknázásával
7. Központi parkolás rendezése

A javaslatok részletesen itt olvashatók.

 

Fotók: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email