csokis-keksz6

ÉrdMost receptsorozat – A kekszek keksze

csokis-keksz6

ÉrdMost receptsorozat – A kekszek keksze

Csak fél óra elkészíteni ezt a csokis kekszet, és nincs az a bolti, ami felvenné vele a versenyt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mi az ön kedvenc receptje? Kérjük, küldje el nekünk fotókkal együtt a szerkesztoseg@erdmediacentrum.hu e-mailcímre, és megjelentetjük.

Ez az a keksz ami olyan, mint a bolti, csak sokkal jobb, és mivel magunk készítjük, garantáltan csupa nemes alapanyag kerül a tésztánkba, vagyis hát, végső soron, belénk.

Én most eleve erőteljesen narancsos aromájú étcsokoládét használtam (épp le volt árazva az egyik népszerű élelmiszerláncban), de ha csak sima étcsokink van otthon, akkor reszeljük a masszába egy kezeletlen narancs héját.

Hozzávalók kb. egy nagy tepsihez:

110 g étcsokoládé (Choceur 55 %-os narancsos csokit használtam)

20 g darált mogyoró

25 g vaj

45 g liszt

fél tk. sütőpor (bio borkő)

egy nagyobb csipet só

1 tojás

50 g nádcukor

1 ek. vaníliaesszencia

Elkészítése

A vajat és a csokit gőz fölött megolvasztottam. (Kezdők kedvéért: nagyobb lábasban vizet melegítünk, rátesszük a kisebb lábast, és ebbe rakjuk a vajat meg a feldarabolt csokit.)

A tojást robotgéppel habosra kevertem a cukorral és a vaníliaesszenciával (Hónapok óta érlelődik nálam 4-5 vaníliarúd vodkában.)

Keverőtálba szitáltam a lisztet, hozzáadtam a bio sütőport, a sót, a 20 gramm ledarált mogyorót, majd hozzákevertem a cukros tojást, végül az egészet óvatosan elkevertem az olvadt vajjal-csokoládéval.

Most jön az egyetlen stresszesebb mozzanat. Meglehetősen lágy tésztát kapunk, amit lehetetlen formázni. Egy kekszhez kábé diónyi masszára van szükségünk. Én evőkanállal igyekeztem egyforma adagokat a sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatni. Tartsunk közöttük kellő távolságot, mert gátlástalanul szét fognak terülni. A diónyi adagból 6-7 cm átmérőjű kekszek lesznek.

175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt el is készülnek.

A recept eredetileg a Gusto Magazinban jelent meg.

Szerző: Scheer Katalin, fotók: Kling József

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email