IMG_4098

Szeretetvendégséggel várták az érdieket – videó

IMG_4098

Szeretetvendégséggel várták az érdieket – videó

Két helyszínen is finom ebéddel vendégelték meg a járókelőket a városban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kétszáz adag pincepörkölttel lepte meg az érdieket szombaton a Varga család, amely a Topoly és a Tállya utca sarkán található zöldségesboltot üzemelteti. Kora délelőtt kezdték főzni a sertéshúsból készülő, sok zöldséggel gazdagított finomságot a kis üzlet előtt – „a nagy hidegben a szeretet élteti az embert” – fogalmazott Varga Éva.

Több ízben is támogatták már a nehéz szociális helyzetben élőket így karácsony előtt – volt, hogy fenyőt ajánlottak fel számukra -, de ez az első alkalom, hogy ebéddel vendégelték meg a rászorulókat. A finanszírozásban Szűcs Gábor alpolgármester segítette a jószívű vállalkozó családot, a szakmai hátteret pedig a Szociális Gondozó Központ biztosította.

„Nagyon örül az ember szíve, amikor látja, hogy megmozdulnak az emberek. Az egyházak által szervezett vasárnaponkénti ételosztás egyik alkalmát mi, képviselők finanszírozzuk majd” – mondta Csőzik László polgármester, aki Szűcs Gábor alpolgármesterrel látogatott ki a Topoly utcába.

Varga Éva szüleivel főzte az ebédet, kétszáz főre

Hogy mekkora segítséget is jelent a nehéz anyagi helyzetben lévő embereknek ez a tál meleg étel, arról Gecse-Simon Orsolya, a Szociális Gondozó Központ szakmai vezetője beszélt az ÉrdMostnak.

„Ebben az időszakban mindenki megpróbálja mozgósítani erőforrásait, de úgy tapasztaljuk, most egyre kevésbé vannak erőforrások. Ezért nagyon hálásak vagyunk ezért a kezdeményezésért. Nagy szükség van rá. Mintha egyre mélyülő katasztrófa felé haladna kis településünk, ahogy az egész társadalom” – tette hozzá.

Fotó: Érdi Horgászegyesület

Az érdi horgászok hagyományos halászlévendégsége idén eltért a szokásostól, hiszen nem a Szepes előtt, hanem a piacon tartották ezt a jubileumi – huszadik – alkalmat. Délelőtt tíz órától délután egyig várták volna az érdieket a hamisítatlan helyi halászlére, de már fél tizenkettő után elfogyott az ötszázötven adag.

Berényi Andrásné, a Horgászegyesület elnöke az ÉrdMostnak elmondta: ötven ember keze munkáját dicsérte a főztjük. Idén is támogatta vendégségüket az önkormányzat, valamint a Horgászegyesületek Pest Megyei Szövetsége. A Soós pékség 20 kiló kenyérrel, a Pataki cukrászda 550 adag bejglivel segítette a horgászok várva várt akcióját.

Fotó: Érdi Horgászegyesület

Vasárnap folytatódik az egyházak ételosztása: a meleg ebédet (mintegy háromszáz adagot) házhoz szállítva kapják a nehéz helyzetben élők.

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email