318318413_639048918015271_5810966511640451766_n

Ünnepi díszbe öltözött a város

318318413_639048918015271_5810966511640451766_n

Ünnepi díszbe öltözött a város

Bár úgy tűnt, hogy idén a látvány elmarad, de a közösség megmutatta erejét a bajban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A város teljesen felkészült az ünnepekre, hiszen pénteken este már a díszkivilágítás is megörvendeztette az érdieket. Ünnepi díszekbe és fényekbe öltözött a Főtéren, a Kálvin téri körforgalomban és a Római úton álló karácsonyfa, a téren a Mikulás szánja a szarvassal, az ófalusi artézi kút és a városháza is.

Korábban úgy tűnt, hogy a drasztikus rezsiemelkedés miatt takarékossági okokból mindezt nélkülöznie kell a városnak, de a közösség megmutatta erejét és így az ünnepi hangulat idén sem marad el.

Végül nem is közpénzből költöttünk erre, hanem a megkeresésemre a város egyik legjelentősebb adófizetője, a német tulajdonú high-tech cég, a Prettl Electronics Hungary Kft. finanszírozza az idei díszkivilágítást

– fogalmazott a polgármester a Facebook-oldalán.

A cég 6000 euróval támogatta az önkormányzatot, ebből pedig teljes mértékben finanszírozható az ünnepi díszkivilágítás, sőt még díszeket is tudtak belőle vásárolni. A Prettl-cégcsoport már a 2000-es évek óta jelen van Érden és hosszútávra tervez, folyamatosan fejlődik, amelyről itt számoltunk be korábban. A várossal történő  együttműködést a cég nagyon komolyan veszi, ezt pedig jól bizonyítja, hogy ebben a helyzetben azonnal az önkormányzat, így az érdiek segítségére sietett.

 

A Kálvin téri körforgalomban álló karácsonyfát szintén ingyen kapta a város. Egy állampolgári felajánlásnak köszönhető a hatalmas formás fenyőfa, amelynek a felállítását egy érdi cég, a Borsos Daru vállalta. A díszítést azonban az önkormányzat – az ÉKFI, a Szepes Gyula Művelődési Központ és az Érdi Városfejlesztési Kft. – munkatársai végezték.

Egész évben rohanunk, szinte úgy tűnik nem is figyelünk oda egymásra. Ezért is jó látni, hogy az érdiek valóban fontosnak tartják a közösséget, így a karácsony is ugyanabban a meghitt hangulatban telhet, mint ahogy azt az elmúlt évkeben már megszokhatták városunk lakói.

forrás: Csőzik László Facebook-oldala, fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email