22_03_29_erdmost_nincskep

Milák Kristóf lett az év legjobb férfi úszója

22_03_29_erdmost_nincskep

Milák Kristóf lett az év legjobb férfi úszója

Selmeci Attila, Milák egykori edzője is rangos kitüntetést kapott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Két év után újra megtartották a magyar elit úszósport nagy gáláját: a Hilton szálló báltermében pénteken közel 250 versenyző és edző ünnepelt, az eseményen pedig részt vett a Magyar Olimpiai Bizottság és az Orbán -kabinet több tagja is – írja honlapján a Magyar Úszó Szövetség.

Az eseményen beiktatták a Magyar Úszó Hírességek Csarnokának idei négy kitüntetettjét. Új tag lett Gyurta Dániel olimpiai bajnok, Becsey János paralimpiai bajnok, Selmeci Attila mesteredző – Milák Kristóf olimpai bajnok egykori érdi trénere –valamint posztumusz Halmay Zoltán, az 1904-es játékok kétszeres aranyérmese is.

Lezajlottak a díjátadások is: a felnőttek között az idei évben két világbajnoki aranyérmet szerző, újabb kozmikus világrekordot úszó, a római Eb-n öt érmet, közte három aranyat kiérdemlő Milák Kristóf lett a legjobb férfi úszó. Milák egyébként „gyakori vendég” volt a színpadon, hiszen tagja volt az Év csapatának, a magyar úszósport 100. Eb-aranyát nyerő 4×200-as gyorsváltónak Holló Balázzsal, Németh Nándorral, Márton Richárddal és Mészáros Dániellel – teszi hozzá a MÚSZ.

Selmeci Attilát egyik első tanítványa, Kovács Ágnes méltatta a találkozón, aki felidézte, hogy annak idején minden hajnalban 5:05-kor találkoztak a 4-6-os villamosmegállójában a Margit-híd budai hídfőjénél. „Úgy gondolom, Attilát a kishitűsége tette igazán naggyá, mert sohasem volt elégedett, mindig jobbat és többet akart” – árulta el egykori edzőjéről Sydney bajnoka.

Érd Most

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő
Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email